Interview
Læsetid: 2 min.

Læser du bøger: Stine Carsten Kendal

Informations nye direktør, Stine Carsten Kendal, læser bøger, når andre måske ville meditere, for at berolige sig selv
Moderne Tider
26. november 2016

Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Måske bare alle europæere kunne få god tid til at læse Europe – A History af Norman Davies. Der er ingen enkle svar på, hvorfor vi er landet, som vi er, og der er mange gange, vi drejer den forkerte vej – det får jeg ud af historielæsning. Også den lidt nyere They Would Never Hurt a Fly af journalisten Slavenka Drakulić om, hvordan helt almindelige mennesker i Jugoslavien blev krigsforbrydere, er værd at læse. Det er ikke ret lang tid siden. Og så burde alle danskere læse Jørgen Steen Nielsens Den store omstilling. I hvert fald, hvis de læser Information.«

Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»Jeg var en ukritisk læser fra en ung alder og har gode erindringer fra Herman Bang til Hanne-Vibeke Holst. Alexandriakvartetten af Lawrence Durrell gjorde stort indtryk i en formbar alder, fordi det gik op for mig, at forskellige mennesker kan opfatte virkeligheden på forskellige måder. Det er stadig noget, jeg prøver at huske hver dag.«

Hvad er den værste bog, du har læst?

»John Updike overlever nok, at jeg udnævner Rabbit, Run. Læste den og andre såkaldte mestre på universitetet i USA og blev superirriteret over al den midaldrende maskuline navlepilleri. Måske er jeg blevet mere rummelig i dag.«

Hvilken type læser er du?

»Hurtig og utålmodig og i gang med flere bøger samtidig, hvis jeg ikke får tid til at blive færdig. Skal i dag tage mere tilløb til romaner end fagbøger, fordi jeg forventer meget og er bange for at blive skuffet. Er også en højtlæser.«

Hvornår læser du?

»For lidt. På Samsø ved vandkanten om sommeren. Der fik jeg endelig læst Rune Lykkebergs Kampen om sandhederne. Han er godt nok klog. I flyet, nu mine børn er blevet større. Om aftenen i sengen, når jeg ikke ser serier med min mand, god damn you, streaming. Jeg var et nørdet barn, der altid læste, så jeg læser også, hvis jeg vil berolige mig selv. Når andre mennesker måske ville meditere.«

Serie

Læser du bøger?

Hver uge spørger vi en ny kulturpersonlighed om deres læsevaner.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her