Læsetid: 6 min.

’Det er i alle landes interesse at lave aftaler i stedet for bare at vente på, at lokummet brænder’

Hvis bare et af landene i nærområderne bryder sammen eller lukker sine grænser, vil det starte en voldsom strøm af flygtninge til Europa. Og vi balancerer allerede på kanten, mener Thomas Gammeltoft-Hansen, der er forskningschef på Raoul Wallenberg Instituttet i Lund. Vi er nødt til at ændre systemet, før det er for sent. Ikke kun for flygtningene skyld – også for vores egen
26. november 2016

Kan du kort opridse, hvordan flygtningesituationen ser ud i dag?

»Vi har en flygtningekrise, men det er ikke den krise, vi tror. Det, der sker i Danmark, Europa og Middelhavet, er symptomer på en global flygtningekrise, hvor en lille håndfuld lande huser næsten alle verdens flygtninge – og de er ved at knække sammen. Fem lande huser 95 procent af alle syriske flygtninge, det er en trykkoger, hvor låget er ved at springe af. Lande som Jordan og Libanon bliver splittet ad politisk og socialt, og hvis bare et af landene siger ’nok er nok’ og lukker grænserne eller smider flygtningene ud, så starter det en dominoeffekt, som vil føre til mange flere flygtninge herhjemme.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu