Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Eks-elskeren er blevet min genbo

31. december 2016

MA, København

For 11 år siden havde min kone kortvarigt en affære med en arbejdsforbindelse. Jeg ved det, fordi jeg tjekkede hendes telefon. Men hun brød affæren, inden jeg fik fortalt om min viden, så vi har aldrig talt om det. Og da det gik, som det gik, valgte jeg at lade det gå i glemmebogen.

Nu vil tilfældet, at fyren har købt en lejlighed skråt over for vores. Hvis jeg vil, kan jeg se ned i stuen til ham og hans familie.

Jeg er hverken jaloux eller føler mig truet, og jeg kan slet ikke se dem genoptage forbindelsen, men det er alligevel svært. Ideen med en glemmebog er jo, at den ikke springer op, hver gang genboen tager i sin gadedør.

Uanset, hvad jeg gør, synes jeg det giver konflikt. Hvad siger I?

Svar I:

Inden for utroskab er det sædvanlige mønster sådan, at man nok kan leve med sin egen utroskab, mens man har sværere ved at snuppe partnerens, som i nogle tilfælde vil opleves som utilgivelig, hvorefter det kan ende med skilsmisse – også selvom man i en periode forsøger at leve videre som før. Der er noget, der ligger og skurrer, fordi den grundlæggende tillid er væk. Flot af dig derfor, at du har kunnet slå en slags streg over det gennem så mange år.

Selvfølgelig er det noget kluddermor, at den formastelige mandsperson nu bliver genbo, men samtidig en kendsgerning, du ikke kan ændre på. Vent og se, hvad der sker. Måske kan du sluge den kamel også.

Hvis der ikke er plads til flere kameler, må du snakke med fruen om det. Og ellers kan du jo forsøge at score galanens kone, så regnestykket går lige op. Morale: Tjek aldrig din partners telefon. Du kan opdage noget, du helst ikke vil vide.

— Kristen Bjørnkjær

Svar II:

Du slipper næppe af med din nye genbo, med mindre du kaster dig ud i grov chikane eller selv flytter – begge dele er måske lige lovlig meget at gøre ud af en flirt, din kone havde for 11 år siden. Du kunne jo også tale med hende – måske fortæller hun dig, at han var ustyrlig dårlig i sengen, og så kan du gå og hygge dig med det.

Faktisk abonnerer jeg ikke på den model. Du risikerer, at hun fortæller dig noget andet. At han var forbandet god, at hun stadig elsker ham, men blev hos dig for hunden og børnenes skyld. Det er en farlig vej at gå. Ærlighed rimer ikke på kærlighed!

Når jeg har virkelig trælse mennesker i mit liv, som jeg ikke kan slippe af med – fordi jeg er i familie med dem, de er mine overordnede, eller de er mine bedste venners kærester – forestiller jeg mig altid, hvordan de ser ud, når de har hård mave og kæmper med røvraketten fra apoteket.

Der er et helt galleri inden i mit hoved. Det hygger jeg mig med. Ja, det er plat, men det virker. Jeg er mere til plathed end til ærlighed.

— Susan Knorrenborg

Serie

Brevkassen

Hver weekend besvarer Brevkassen to spørgsmål med to svar til hver. Det kan være alt fra personlige dilemmaer som kærester, der vil være sæddonorer, til etiske overvejelser om, hvorvidt man bør sælge sine Danske Bank-aktier efter hvidvaskskandalen.

Hvis Brevkassen ikke får nok spørgsmål, låner redaktionen andre menneskers dilemmaer og skriver dem om til spørgsmål.

Skriv – gerne anonymt – til: brevkassen@information.dk

Seneste artikler

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Folketingsvalget er forbi, men magten skal stadig holdes i ørerne.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement. Første måned er gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu