Læsetid: 4 min.

»Det eneste, der begrænser humor, er talentet«

»Der er en del, der spørger, hvorfor vi er så nøgne hele tiden. Men jeg har gået og samlet billeder af nøgne mandlige komikere – og jeg kan forsikre dig for, at de er det mindst lige så meget. Af en eller anden grund bliver det bare mere tydeligt, når det er os«
Jeg ved godt, at der er mange mennesker i Danmark, der har det lidt svært med feminisme. Men jeg har det sådan, at hvis man googler betydningen af ordet, så kan jeg ikke forstå, hvordan man kan være uenig i, siger Ditte Hansen.

Jeg ved godt, at der er mange mennesker i Danmark, der har det lidt svært med feminisme. Men jeg har det sådan, at hvis man googler betydningen af ordet, så kan jeg ikke forstå, hvordan man kan være uenig i, siger Ditte Hansen.

Unger Anthon

10. december 2016

Hvorfor er hovedpersonerne i ’Ditte & Louise’ så kiksede?

»Hvis man er superperfekt og dygtig og gør alting rigtigt, så er det ikke rigtig sjovt. Det ligger i humorens dna. Grinet kommer der, hvor man glider i bananskrællen. Vi har skabt to figurer, der har store fejl, og som bringer det bedste og det værste frem i hinanden. De er på en måde modpoler. Men jeg synes ikke, de er kiksede. Jeg synes bare, de er mennesker. Men jeg tror måske, det er nyt at se kvinder så meget som mennesker. Vi har indtaget det at blive mennesker i etaper. Og det der med at være lige så åndssvage og fulde af fejl er den sidste bastion, vi mangler at indtage. På den måde ligger der også det budskab, at vi har ret til at være lige så åndssvage, som mænd kan være.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Randi Christiansen
Randi Christiansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Randi Christiansen

Helt enormt mange tak til ditte og louise. I er så sjove, og det er godt for både kvinder og mænd med så klog, morsom og præcis femihumor. Når der modvilje mod 'feminisme', tror jeg, det har at gøre med selve ordet, som på en måde ekskluderer mænd. Maskulinisme? Det lyder bare åndsvagt - hvad med humanisme ....

Men igen - tak tak tak - hvor ville livet dog være frygtelig kedeligt, hvis ikke de af os med 'funny bones' delte ud til os andre. Men lad nu ikke succesen slå jer omkuld eller stige jer til hovedet vel, det ville være så ærgerligt, vi har så meget brug for humorens skarpe blik på os selv og hinanden

Gunilla Funder Brockdorff og Niels Erik Nielsen anbefalede denne kommentar

Jeg er vild med Ditte og Louise! Har set alle afsnit på nettet, og synes det er noget af det bedste jeg har set i TV siden Matador. Dejlig humor med pointer der holder, og pigerne er bestem ikke for meget nøgne. Jeg håber der kommer meget mere fra de to begavede mennesker.

Undskyld, men jeg bliver ganske enkelt nødt til at skrive det her:

Hvorfor tror nogen kvinder ud i komedie-genren, at deres budskab nu åbenbart skal være, at de kan være lige så bøvede og ubehagelige og uperfekte som mænd og at kvinder også kan være 'lige så åndssvage og fulde af fejl' som mænd er. Hvorfor? Har vi ikke altid vidst, at kvinder kan det...
For mig at se er det altså ikke den 'sidste bastion' kvinder behøver at indtage - den bastion er nemlig faldet for længst!