Interview
Læsetid: 2 min.

Læser du bøger: Abdel Aziz Mahmoud

Tv-vært Abdel Aziz Mahmoud falder hurtigt i søvn, hvis ikke en bog inderholder gys eller grin
Moderne Tider
31. december 2016

Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Det her er nok det mest selvfede, jeg har sagt længe – og jeg ved godt, at andre har svaret det samme før mig: men min egen bog Hvor taler du flot dansk! Jeg ville med glæde have skrevet den gratis, hvis forlaget til gengæld gik med på at omdele den gratis. Det har hele tiden været meningen, at alle de biografiske konstruktive historier om min families integration skulle inspirere og motivere så mange som muligt. I stedet stiller jeg nu op til hvert eneste lille medie, der har lyst til at høre om de historier. Så hvis man vil, kan man google mine interviews og nærmest få passager fra stort set hele bogen ganske gratis, haha.«

Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»Barndommens Gade. Jeg synes, det er et stykke eminent danmarkshistorie.​ Jeg læste den i folkeskolen og kunne genkende dele af 30’ernes familiemønstre i de arabiske, jeg kendte dengang. Bogen udvikler sig med årene, synes jeg. Og der følger både et digt, en film og en Anne Linnet-sang med i købet. Et helt univers.«

Hvad er den værste bog, du har læst?

»Det er klart en eller anden Stephen King-bog. Hold nu kæft. Jeg kan godt lide horror og overnaturlige fortællinger, og Stephen King er oftest rigtig god. Men jeg har også læst ham, hvor det bare kammer fuldstændig over og bliver alt for komisk. Man skal jo helst være giga angst, når man bladrer til næste side.«

Hvilken type læser er du?

»Én, der enten vil gyse eller grine. Ellers falder jeg i søvn. Så gerne en klichekrimi fra Jo Næsbo eller Jussi eller skægge personlige beretninger fra f.eks. de kvindelige komikere Kathy Griffin og Tina Fey. De er hylende morsomme, og jeg har ligeledes både Amy Schumers og Chelsea Handlers biografier stående. Jeg holder mig ellers fra klassiske biografier, fordi døde mennesker er triste, og levende mennesker skal opleves i live.«

Hvornår læser du?

»På ferie, og når fjernsynet ikke virker.«

 

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her