Læsetid: 2 min.

Læser du bøger: Anders Matthesen

Standupkomikeren Anders Matthesen, aktuel med showet ’Shhh’ og børnebogen 'Ternet Ninja', beskriver sig selv som Japan-fetischist, men syntes, at Haruki Murakami var spild af tid
3. december 2016

Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Ternet Ninja. Det kunne være fedt.«

Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»Jeg har været meget glad for at læse James Clavells Shogun. Jeg er glødende Japan-fetischist og elsker simpetlhen beskrivelsen af en vestlig sømands møde med den japanske samuraikultur. Jeg har læst den mange gange og nydt det hver gang.«

Hvad er den værste bog, du har læst?

»Altså, der er mange bøger, jeg har smidt fra mig på halvvejen. Det er noget, jeg hader at gøre. Jeg vil gerne gennemføre. Så de bøger, jeg har givet op på gennem livet, nager mig hver og én. Men værre er det næsten med de bøger, som jeg stædigt har tvunget mig selv til at læse, fordi jeg tænkte, at jeg måtte forstå dem. Det største spild af tid på den konto var IQ84 af Haruki Murakami. Shit, det var nederen.«

Hvilken type læser er du?

»Jeg er vel en slags kvartalslæser. Jeg kan sagtens gå i månedsvis uden at få læst overhovedet for så pludselig at læse fire bøger på en uge. Jeg har ikke et fast læseritual. Jeg har ofte tre-fire bøger i gang ad gangen, som jeg læser i efter humør: Hvis jeg f.eks. lige skal have en faglig indsprøjtning, læser jeg for tiden i En kort historie om næsten alt af Bill Bryson, og når der i løbet af dagen er ventetid, så har jeg Geos Ikk’ for sjov i tasken. På iPad’en er jeg i gang med at læse Goodfellas af Nicholas Pileggis. Når jeg skal på ferie, køber jeg altid nye e-bøger. Jeg elsker at læse på min lille iPad.«

Hvornår læser du?

»Ofte om natten. Men hvis bogen er rigtig god, så læser jeg videre, når jeg vågner, og så bliver arbejdsdagen inddraget. Heldigvis kan jeg forsvare at kalde det research. Hvis jeg virkelig rammer en pageturner, så lægger jeg den ikke fra mig, før den er læst. Så har jeg den med alle steder og napper et afsnit i bilen, hos lægen eller under en middag.«

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu