Interview
Læsetid: 2 min.

Læser du bøger: Andreas Kamm

Litteraturen er med til at give den bedst mulige forståelse af verdens problemstillinger, mener Andreas Kamm, Generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp
Moderne Tider
17. december 2016

Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Jeg har lige læst Eske Willerslevs og Kristian Leths bog Historien om det hele. Det er en bog efter mit hjerte. Meget reflekterende og ikke-postulerende. Den vender og drejer videnskaben og videnskabens grænser, og forfatterne demonstrerer stor, stor respekt for andre tanker og fænomener end de gængse og stor respekt for de folkeslag (eskimoer, indianere, aboriginals), som ser og oplever verden på en anden måde end ’os’. Meget interessant og tankevækkende bog.«

Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»Det er vanskeligt at sige, og jeg kan vel egentlig ikke finde én bog. Men nogle af de bøger, som senest har betydet meget for mig er Khaled Hosseinis bøger Drageløberen og Under den strålende sol. Disse bøger giver et kig ind i en virkelighed, som det har været vigtigt for mig at forstå bedre – og litteraturen formidler ofte verdens problemstillinger på måde, der netop forøger forståelse og refleksion.«

Hvad er den værste bog, du har læst?

»Jeg har ikke læst de værste bøger. Det gider jeg simpelthen ikke. Hvis jeg tror, det er sådan en bog, jeg har i hånden, så lægger jeg den hurtigt væk. Jeg læser kun gode bøger – og dem er der jo mange af. Endnu en grund til ikke at bruge tid på de dårlige. Og det er jo rart, at det er mig, der helt subjektivt bestemmer, hvad der er en god bog.«

Hvilken type læser er du?

»Jeg har en svaghed for faglige bøger. I mit job beskæftiger jeg mig med verdens konflikter og konsekvenserne af dem. Det leder naturligvis til læsning af bøger og artikler, der beskæftiger sig med forklaringen af de fænomener, som skaber forfølgelsen af mennesker og også foreslår løsninger. Jeg er meget optaget af, at få den bedst mulige forståelse af den verden, vi lever i. Forståelsen er en forudsætning for vores handlinger.«

Hvornår læser du?

»Jeg læser fortløbende, men når det handler om romaner, altså litteratur i klassisk forstand, så sker det mest på mine ferier.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her