Læsetid: 10 min.

Selvfølgelig tilgiver vi Michael Laudrup. Selv om han ikke fortjener det

Danmark elsker Michael Laudrup. Han er det tætteste, man kommer på blåt blod uden for kongehuset. ’El Rey’. Men hvad gør vi, når kongen pludselig er fedtet ind i oliepenge og suspekte sager som den, der kom frem i denne uge? Sparker vi piedestalen væk under ham? Eller trækker vi på skuldrene? Noget tyder på det sidste
Danmark elsker Michael Laudrup. Han er det tætteste, man kommer på blåt blod uden for kongehuset. ’El Rey’. Men hvad gør vi, når kongen pludselig er fedtet ind i oliepenge og suspekte sager som den, der kom frem i denne uge? Sparker vi piedestalen væk under ham? Eller trækker vi på skuldrene? Noget tyder på det sidste

Carsten Andreasen

10. december 2016

Det har været et hårdt efterår for Michael Laudrup: Først fik han verbale tæsk for sit guldrandede trænerjob for diktatorfamilien i Qatar, og i denne uge kunne Politiken afsløre, at Laudrups agent på dubiøs vis har tjent 32 mio. kroner på at sælge spillere til Swansea City, mens Laudrup var træner i klubben.

Men det er ikke første gang, der har været Laudrup-sager. Vi har bare glemt dem.

»Vi tænkte bare: Hold da kæft, nu vælter verden,« siger journalist Peter Brüchmann om den efterårsdag i 2004, hvor BT’s sportsredaktion sendte en gedigen afsløring om Michael Laudrup afsted.

Hele redaktionen var på stikkerne, for hvordan ville Danmark reagere? Ville verden virkelig vælte?

Det gjorde den ikke. De færreste husker i dag BT’s scoop: at Michael Laudrup – Danmark største fodboldspiller nogensinde, det tætteste man kommer på blåt blod uden for kongefamilien, og en mand som næsten kunne få sit portræt printet på pengesedlerne – snød i skat.

I sommeren 1997 var Laudrup officielt registreret som spiller i den obskure bosniske klub NK Celik – i 48 timer. Det var ren proforma.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Mads Brydegaard
Mads Brydegaard anbefalede denne artikel

Kommentarer

Sparket er den eneste mulighed

Hvis denne mærkværdige artikel er troværdig, så er der efter min opfattelse ikke andre muligheder end sparket. Præcis som Bjarne Riis skulle have et spark.

Hvis sådanne personer ikke kan være et godt eksempel, så er deres øvrige gerninger ikke værd at nævne. Tænk på vores børn.

Bjarne Bisgaard Jensen

Ja undskyld mig. Tilgiver vi en mand uden han fortjener det blot fordi han har en gave i forhold til at sparke til en fodbold

Torben Lindegaard

Jeg ville komme i en større loyalitetskonflikt, hvis det var Brian Laudrup, der blev afsløret i at fifle.
Jeg mindes stadig med glæde de få TV klip fra hans tid i Glasgow Rangers.
Michael Laudrups spil har nok været for avanceret til, at jeg kunne påskønne det; men anyway - jeg har været Laudrup-fan lige siden jeg første gang så Finn i Vanløse Idrætspark.

Ordet "kriger" er nok det sidste, jeg ville bruge om Michael Laudrup. Fantastisk i medgang på banen. Usympatisk person udenfor.

@Torben Lindegård

Når jeg læser dit indlæg, så forstår jeg bedre artiklens skepsis over for danskernes dømmekraft.

Når man sætter kikkerten for det blinde øje, så får man efter min opfattelse populister, sportsfolk m.m. som hverken fortjener ære eller beundring og som desværre har let spil i det postfaktuelle samfund, hvor udviklingen styres af følelsesmæssig ageren og tilsyneladende i stigende omfang på de sociale medier. Ofte forbryder disse personer sig mod fællesskabets regler, fordi de lever en boble af selvoptagethed, hvor de kun kan få øje på sig selv og deres behov.

Det bør vi ikke acceptere.

Bør vi i øvrigt ikke på denne debatside hæve os til rationelle argumenter og helhedssyn?

Torben Lindegaard

@Kurt Loftkjær

Jo, Jo - du har sikkert ret..............også med hensyn til rationelle argumenter og helhedssyn!

Men det er ikke så lige til at være helt rationel, når det gælder fodbold.

Helhedssynet opgiver jeg på forhånd -
jeg ved dårligt hvordan man skal formulere et "helhedssyn" i denne sammenhæng.

@Torben Lindegaard

Du taler om loyalitet over for Laudup. Jeg har svært ved at se, hvad der skulle give dig anledning til det.

Er det nok, at betages af fodboldspillet og så bruge resten at energien til at lægge stor afstand til de tvivlsommes gerninger. Jeg formoder ikke, at du vil acceptere et samfund, som fungere på Laudrups og andre selvoptagne egoisters præmisser som trodser samfundets fælles regler?

Hvis disse egoistiske personer ikke kan spille fodbold eller tjene penge uden at respektere vores fælles regler, så må vi undvære dem.

Carsten Wienholtz og Flemming S. Andersen anbefalede denne kommentar
Morten Johansen

Mit indtryk af Laudrups offentlige image er, at det nu snarest er reducret til noget der minder om Wozniackis, d.v.s. en person som befinder sig i en sfære som er helt løsrevet fra det almindelige samfund, og som man derfor heller ikke rigtigt kan forholde sig til. Apropos "blåt blod", så bor de kongelige da i det mindste her i landet, og taler også jævnligt med almindelige mennesker.

Flemming Berger, Ruth Gjesing og Flemming S. Andersen anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Da jeg læste at Michael Laudrup var medstifter af CEPOS var jeg ikke i tvivl om hvor han skulle placeres.

Bortset fra lidt cykelløb om sommeren, så interesserer jeg mig ikke en dyt for sport og det der ligner - er jeg så inhabil?
Undres dog over, hvem der sættes i gabestok, og hvem der klarer frisag. Forargelsen over Riis's udenomssnak og løgne mht. doping og epo kostede ham dyrt. Han fik hele turen gennem vridemaskinen. Men Laudrup sker der ikke rigtig noget. Hvorfor? Og Wosnizki der spillede mix-double med Hvide Ruslands diktator, hun slap også. Og alle de sportsstjerner, der plejede omgang me det 3. rige - de klarede også frisag helt op til nutiden.
Underlig sportsverden.

Sport, film, politik eller en sølvske i munden? - Er det accept/ beundring af, at nogen har mere held med deres gebet end os - når vi samtidig ved at de snyder, så vandet driver? :)

Randi Christiansen

Fordi man er en fodboldhelt, er man ikke nødvendigvis en helt, men derfor kan fodboldentusiaster vel godt have lov til at elske talentet uden at dyrke personen - bare ærgerligt, at han synes at have det hele i benene. Idoldyrkelse er som regel noget snavs. Se bare hvilken begejstring obama vakte, og så viste det sig, at talegaverne kun kunne vække følelser og håb men ikke udvirke reel politisk forandring for sine vælgere. Hans største bedrift synes at være, at vi slap for mc cain og palin og andre skrækscenarier, man kunne forestille sig - som fx hvad vi måske kan forvente af den kommende amerikanske præsident.

"fra middelnedertysk helt, beslægtet med oldnordisk hölðr 'fri mand"

Anders Sørensen

Hvis Michael Laudrup i morgen henvendte sig til DBU og sagde: "jeg vil være dansk landsholdstræner", så ville han blive det.