Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Min overbo er blevet miljøguerilla

14. januar 2017

Anne-Grethe

Min overbo er i den grad hoppet med på den grønne bølge og er blevet miljøguerilla. Det betyder, at hun holder øje med mig konstant. Om jeg affaldssorterer, vander min plæne og slukker for lyset. Forleden røg vi i et kæmpe skænderi, fordi jeg har bestilt rejse til Vietnam for hele familien i vinterferien. Sidste år var vi på Sri Lanka i de kolde måneder.

Dybest set har hun jo ret, men man jo ikke som enkeltindivid bekæmpe en global klimakrise. Skal jeg sætte hende på plads, være ligeglad eller bare flytte? Jeg orker snart ikke hende og de evige konfrontationer med min egen dårlige samvittighed mere.

Svar I:

Al monomani er træls, især den pessimistiske. Det vidste allerede H.C.Andersen, da han skrev eventyret om troldspejlet, der formindskede alt det smukke og gode og i stedet forstørrede alle fejl. Det er da udmærket, at din underbo har set lyset, vejen og sandheden, men derfor behøver hun jo ikke snakke om det hele tiden og især ikke gå rundt og korrekse andre, som tilmed dybest set er enige.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Majbritt Nielsen

Jeg stemmer helt for den version der. Kristen Brøndkjær - »hvor har du ret«, og »ja, det er også rigtigt«

Og bliv ved med at give dem ret....