Læsetid: 4 min.

»Det sidder ikke i livmoderen at lave en god film om og med kvinder«

»Men det ville være løgn at sige, at mænd og kvinder ikke har forskellige blik på verden og forskellige erfaringsmasser på mange områder. Gudskelov har hvert køn noget at byde ind med i vores opfattelse af verden, men det har man ikke taget til efterretning endnu,« mener filminstruktør Mette Knudsen
 

 

 

 

Nils Vest

14. januar 2017

– Hvad er din definition på en feminist?

»Min definition er meget enkel: Enhver, der er tilhænger af social, politisk og økonomisk ligestilling mellem kønnene, er feminist. Punktum. Men der er mange misforståelser omkring begrebet, og man må konstatere, at man efter både hele og halve århundreder stadig oplever store befolkningsgrupper, der ser rasende, mandehadende furier for sig, når de hører ordet feminist.«

– Hvad synes du om den nye bølge af unge feminister?

»Det er vidunderligt. Vi, der var aktive i kvindebevægelsen i 1970’erne, har spejdet længe efter, at der skulle komme en ny, stor bølge, der virkelig gør en forskel. ’Kom nu ud på dansegulvet!,’ tænkte man. Der skete rigtig meget, da den svenske bog Fisseflokken kom i 1999, hvor forfatterne sagde: ’Vi er unge, vi er seje, vi er smukke, vi er kloge og vi er feminister.’« Det var med til at gøre det okay at være feminist igen.«

– Så du ser tegn på en ny feministisk kampånd?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu