Læserbrev
Læsetid: 2 min.

Brevkassen: En god ide til en polterabend?

Moderne Tider
4. februar 2017

Søren

Jeg har en gammel ven fra gymnasiet, som jeg med årene har fået mindre og mindre tilfælles med. Han læser medicin, har en dyr lejlighed med kæresten, og nu skal de giftes.

Vi ses sjældent, og jeg bryder mig egentlig ikke meget om kæresten; hun virker kontrollerende. Han er sågar begyndt at stemme det samme som hende, fordi han ikke længere sætter sig ind i politik.

Nu lægger han op til, at jeg skal stå for hans polterabend. Men jeg kender ham jo ikke mere, vi ses en gang hvert halve år, og jeg har lyst til at give den videre til en, der er tættere på ham.

Jeg har intet begreb om at holde polterabend og tror ikke på ægteskabet som institution. Men han er en go’ fyr, og jeg vil jo også gerne være en god ven. Hvis jeg gør det, har I så gode bud på et vindertema til en polterabend?

Svar I:

Det forekommer egentlig meget enkelt: Fortæl din gamle, nu ikke længere så nære ven, at du, som sandt er, for det første ikke har noget forhold til polterabender, som det vist på dansk må hedde i flertal, og for det andet for resten heller ikke til ægteskabet. Det er ligesom et temmelig ringe grundlag at bygge et festligt lag på.

Man skal som hovedregel ikke stille op til den slags, man ikke ligefrem er tvunget til, med folk, man har svært ved at mobilisere følelser for. Hvis du forsøger, kan det nemt gå galt eller ikke blive helhjertet, hvad der næsten kommer ud på det samme. At du i virkeligheden ikke bryder dig om hans tilkommende, gør ikke opgaven mere indlysende.

Desuden skal man jo have et særligt forhold til fænomenet polterabend, hvad der ikke er så svært at forstå, at du ikke har. En jævnt hen bøvet skik efter min mening. Sig pænt ’nej tak’ eller ty til den syge moster i Herning.

Du må gene låne min.

— Georg Metz

Svar II:

At sige, at man ikke tror på ægteskabet, er lige så klogt som at sige, a man ikke tror på morgenmad. Begge dele findes og praktiseres og gør en forskel for nogle (ikke alle) mennesker. Det samme kan man sige om polterabender, som så desværre er et anstrengende fænomen.

En god polterabend er efter min mening en stille og rolig aften foran fjernsynet. Ingen udklædning, ingen grænseoverskridelser, ingen højstemt snak om fortid og fremtid. Det synspunkt er jeg bare ret alene med.

Du må nok hellere indkalde til et møde. Inviter hans nærmeste, og lad dem tage alt det ansvar, de har lyst til. Jeg foreslår temaet skovtur, som gør det muligt at nøjes med en skovtur.

I skal bruge: en madkurv, legetøj (kroketsæt, frisbee, kongespil, stangtennis, havebadmintonsæt osv.) og måske en quiz eller en sang, hvis det skal være lidt personligt. Hvis I vælger at holde polterabenden indendørs, kan jeg anbefale bordbomber. De er så festlige.

— Lone Nikolajsen

Serie

Brevkassen

Hver weekend besvarer Brevkassen to spørgsmål med to svar til hver. Det kan være alt fra personlige dilemmaer som kærester, der vil være sæddonorer, til etiske overvejelser om, hvorvidt man bør sælge sine Danske Bank-aktier efter hvidvaskskandalen.

Hvis Brevkassen ikke får nok spørgsmål, låner redaktionen andre menneskers dilemmaer og skriver dem om til spørgsmål.

Skriv – gerne anonymt – til: brevkassen@information.dk

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Randi Christiansen

En tillids-og kærlighedserklæring fra din gamle ven. Det må da betyde noget, at han gerne vil have lige netop dig til at arrangere hans sidste aften i frihed fra hymens lænker.

Majbritt Nielsen

Som en del af en polterabend. Kunne i også alliere jer med en flink person der kan lære jer en linedans.
Så optræde til festen, ved brylluppet, med den. Det giver lidt liv i kludene og i nogen linedanse er der nogen ret simple trin der nok skal få blodtrykket igang og lattermusklerne på gled.