Interview
Læsetid: 1 min.

Carsten Bjørnlund: Det var Bjarne Reuters bøger, som fik mig interesseret i at læse i det hele taget

Skuespiller Carsten Bjørnlund, som lige nu er aktuel i tredje sæson af tv-serien ’Arvingerne’, læser meget, men først når bogstakkene bugner
Moderne Tider
25. februar 2017

Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Det generøse menneske af Tor Nørretranders. Jeg er af den overbevisning, at vi i bund og grund er sociale, generøse væsner, som er kommet for skade at lulle os ind i forskellige systemer, som modarbejder vores sande natur.«

Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»Det har Bjarne Reuters Vi der valgte mælkevejen. Det var hans bøger, som fik mig interesseret i at læse i det hele taget. Jeg blev 100 procent opslugt af karaktererne og historierne, og jeg oplevede et kæmpe savn i ugerne efter, at sidste side var læst til ende.«

Hvad er den værste bog, du har læst?

»Bibelen. Jeg er i forvejen ikke troende og pinte mig igennem den, kun for ikke at falde på argumentet: ’Du har jo ikke læst Bibelen’. Nu har de kristne personer, som jeg nogle gange skændes med, så fundet et andet argument: ’Du har jo ikke læst den rigtigt’. Det er sjovt.«

Hvilken type læser er du?

»Jeg er den type, som køber og køber bøger og stabler dem i uoverskuelige stakke og udvikler dårlig samvittighed og selvhad over min manglende læsedisciplin. Når jeg så har ferie, gnaver jeg mig igennem stakkene og frydes over min smag i bøger, klapper mig selv på skuldrene og hylder mit vid.«

Hvornår læser du?

»Jeg læser en del qua mit arbejde, og derfor gør jeg, som jeg nævnte før. Jeg har dog altid en bog liggende på sengebordet, hvis lysten skulle blive for stor (eller lille).«

Serie

Læser du bøger?

Hver uge spørger vi en ny kulturpersonlighed om deres læsevaner.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her