Satire
Læsetid: 4 min.

Folk med krøller, plasticopererede og jer med små numser – forén jer!

Vi anbefaler 10 normafvigende minoriteter at danne front mod urimelige og snævre kropsidealer
Vi anbefaler 10 normafvigende minoriteter at danne front mod urimelige og snævre kropsidealer

Mia Mottelson

Moderne Tider
18. februar 2017

Velkommen til Fed Front, Danmarks nye kropsaktivistiske forening, som i sidste uge glorificerede fedt og reclaimede ordet ’tyk’ i alverdens medier.

Tykke skal behandles ordentligt, men hvorfor stoppe der? Mange andre er marginaliserede på grund af deres fysik, og den kropspositive tænketank Modern Times vurderer, at der netop nu er momentum for meget mere kropsaktivisme.

Vi anbefaler 10 normafvigende minoriteter at danne front mod urimelige og snævre kropsidealer. Forén jer!

Folk med læbeherpes

Mia Mottelson

Herpesramte – eller ’personer med normafvigende læber’, som det bør kaldes fra nu af – skal ikke længere skamme sig. Den onde virus bor altid i kroppen og er dermed en væsentlig del af den ramtes identitet.

Herpes ødelægger både karrieren og privatlivet: Det umuliggør jobsamtale og PowerPoint-præsentation og ødelægger enhver date og romantisk aften. Denne stigmatisering må stoppe.

Navn: Væskende Front.

Mål: At sætte herpes fri: Drop plastre og creme – bliv friherpes’er!

Folk med ’resting bitch face’

Mia Mottelson

Mennesker med resting bitch face (RBF) – dvs. folk, som ser sure ud, når deres ansigt slapper af – bliver fejlagtigt opfattet som nogle sure røvhuller. RBF er en fysisk lidelse, som påvirker alle ramte i deres daglige liv, fordi omgivelserne ser negativt på de RBF-ramte. Det er uretfærdigt og skaber stereotypisering og diskrimination, både på arbejdsmarkedet og i det offentlige system.

Navn: #RespekterMitAnsigt / #RespecterMonVisage

Mål: Flere sure ansigter på tv og færre smil i det offentlige rum.

Pumpede typer

Mia Mottelson

Folk tror automatisk, at overmuskuløse mennesker er kriminelle. Og voldelige. Og dumme. Og sikkert fra Amager. Folk går over på den anden side af gaden for at undgå dem, sagsbehandlerne i kommunerne tror, de er ude på ballade, og folk griner ad dem, når de holder mobiltelefonen mærkeligt, fordi deres overarme er for store til at tale i mobil på den normative facon.

Det er kropsracisme. Bare fordi, man er hård uden på betyder det ikke, at man er hård indeni.

Navn: Bløde Bøffer

Mål: Flere pumpede typer i tv, som ikke bare er bodyguards eller rockere – gerne nogen, der græder, så alle kan se, hvor følsomme muskuløse mennesker er.

Folk med små numser

Mia Mottelson

I en røv-fikseret epoke, hvor fitnesscentrene udbyder assATTACK-timer, Bootylicious-hold og twerk-kurser, er det blevet skamfuldt at have en flad numse.

Kvinder er efterhånden kun sexede, hvis de får sprøjtet mavefedt ind i ballerne, og det efterlader de naturligt fladnumsede i en prekær situation på bunden af kropshierarkiet.

Navn: Gør røven flad igen.

Mål: Oprettelsen af fitness-hold, hvor man træner alt andet end numse.

Skaldede mænd

Mia Mottelson

Skaldede mænd er blandt samfundets allersvageste grupper. Ligesom de RBF-ramte fremstår skaldede mænd vredere end de reelt er.

Undersøgelser tyder på, at skaldetheden har voldsomme psykiske konsekvenser – fra depression til social angst. Mænd vil hellere miste deres job end deres hår. Tænk at skulle have Blachman-frisure til evig tid!

Navn: Isserne.

Mål: At skabe safe spaces for skaldede, hvor de kan mødes uden frygt for behårede blikke. Bevægelsen bør overveje at få Mads Steffensen som protektor, fordi han både er flink og skaldet.

Folk med krøller

Mia Mottelson

Folk med krøller bliver taget mindre seriøst end andre – de ser jo så nuttede ud. I film får de kun biroller som ’den skøre veninde’, folk kalder dem for ’krølle’, og de må bruge timevis på at glatte deres hår. Det er hårracisme.

Navn: KrølletFront.

Mål: At få krøllede mennesker til at komme med rabiate, evt. højreekstreme udtalelser i offentligheden, så verden forstår, at folk med krøller ikke er nuttede, men fucking hardcore

Lave mænd

Mia Mottelson

Det er uretfærdigt, men sandt: Kvinder hader lave mænd. »Hold kæft, hvor jeg ikk’ gad at date en dværg,« har Berlingskes debatredaktør, Anne Sophia Hermansen, sagt.

Psykologer mener, at de lave mænd er så traumatiserede, at de bliver aggressive og dominerende – man kalder det Napoleon-komplekset. Derfor havner de tit i slagsmål, især til koncert, hvor de ikke kan se noget.

Navn: Mindre kan også gøre det.

Mål: At udrydde ordet ’lav’. Ord som ’høj’ og ’lav’ er normative betegnelser for placeringer på et spektrum og antyder, at kroppe uden for den statistiske midte er forkerte.

Meget plastik-opererede

Mia Mottelson

Folk, der har spist for grådigt af plastikkirurgiens store buffet, ender tit med et helt særligt look – tænk på Anne Fønsby eller Michael Jackson.

Det får folk til at tro, at de er uintelligente og overfladiske, og de hyper-plasticiferede skal finde sig i personangreb a la: »Du har da ikke brug for det der« og »du var ellers så naturligt smuk«. Det er kropsshaming.

Navn: Plastik-fantastisk.

Mål: At opfinde og udbrede udtrykket ’plasticshaming’.

Gamle, hvide mænd

Mia Mottelson

I en postkolonialistisk og feministisk tid er gamle, hvide mænd blevet den store bussemand. De kan nærmest ikke åbne munden, uden at nogen råber »tjek dine privilegier« eller »mansplaining« efter dem, og folk tænker straks, at de er kristne, racister eller chauvinister. Kan man nu ikke bare være mand, moden af alder, magtfuld, hvid og rig? Det er dybt urimeligt.

Navn: Hvid mands byrde.

Mål: At opfinde et sæt nye, mere subtile herskerteknikker.

Kvinder med store bryster

Mia Mottelson

Voluminøse attributter kan være et tungt åg. Prøv du bare at sove på maven eller løbe en tur med sådan et par meloner i fri dressur.

Man får også ondt i ryggen, og alle glor – både mænd og kvinder. Man bliver konstant reduceret til et sexobjekt. Også når man ammer.  

Navn: Hey! Mine øjne er her oppe.

Mål: At fjerne al seksualisering af store bryster. Og udvikle verdens første effektive sports-bh til storbarmede.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Yes, væskende front, endelig noget jeg identificerer mig med.
Fed artikel.

Jens Thaarup Nyberg

Keder de sig, moderne tider.