Interview
Læsetid: 1 min.

Læser du bøger: Bertel Haarder

Bertel Haarder læser aldrig krimier. Han er så ligeglad med, hvem der har begået forbrydelsen
Moderne Tider
18. februar 2017

Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Nyoversættelsen af de islandske sagaer.«

Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»Knut Hamsuns Pan og Henrik Pontoppidans Lykke-Per gjorde stort indtryk på mig, da jeg som helt ung havde den eneste sygeperiode i mit voksenliv.«

Hvad er den værste bog, du har læst?

»XX’s erindringer. Jeg siger ikke hvem!«

Hvilken type læser er du?

»Jeg har den særhed, at jeg læser bøger bagfra! Man kan altid se på de sidste sider, om bogen er værd at læse. Det gør ikke noget, at man ikke kan læse krimier på den måde, for jeg læser aldrig krimier! Jeg er ligeglad med, hvem der har begået forbrydelsen!«

Hvornår læser du?

»Jeg lægger nogle bøger i en stak, og så blader jeg dem igennem bagfra for at se, om der er noget, jeg skal kigge nærmere på. Senest har jeg været optaget af Jens Christian Grøndahls bøger om Europa. En lise for sjælen i disse tider. Det værste, jeg ved, er selvoptagne erindringer, som jeg har læst en del af.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her