Læsetid: 7 min.

Det er ikke alle offentligt ansatte, der lider under New Public Management, og bureaukrati er ikke kun dårligt

Vi har brug for en bedre debat om velfærd. Det mener Nanna Mik-Meyer, professor ved Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, SFI. Den nuværende debat er ofte for unuanceret og forholder sig ikke til helt centrale rationaler i velfærdsarbejdet
Vi har brug for en bedre debat om velfærd. Det mener Nanna Mik-Meyer, professor ved Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, SFI. Den nuværende debat er ofte for unuanceret og forholder sig ikke til helt centrale rationaler i velfærdsarbejdet

Thomas Iburg/iBureauet

25. februar 2017

Din nye bog handler om, hvordan vi får en bedre debat om velfærd. Hvad er der galt med den debat, vi har nu?

»Den er ofte alt for forenklet, og det er sjældent kritik, der mangler. De offentligt ansatte bliver af politikerne kaldt uproduktive, og politikerne får omvendt skudt i skoene, at de lægger for mange forhindringer i vejen for de ansattes faglige arbejde. Borgerne kalder mødet med det offentlige et regeltyranni, og borgerne får hele tiden at vide, at de er dovne og uansvarlige. Kritikken kan være berettiget, men generelt bliver debatten afsporet, fordi den alt for tit er for unuanceret og styret af folk med sporadisk viden om velfærdsarbejde«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu