Læsetid: 2 min.

En provodarlings endeligt

Milo Yiannopoulos faldt på både at pisse venstrefløjen og højrefløjen af.

Milo Yiannopoulos faldt på både at pisse venstrefløjen og højrefløjen af.

Seth Wenig

25. februar 2017

Milo Yiannopoulos bider sig i kinden. Iført et indigoblåt jakkesæt og et bordeau silkeslips ligner han en velklædt kriminel på vej til en retssag, som han ved, at han vil tabe.

I virkeligheden er den 33-årige selverklærede ytringsfrihedsfundamentalist og »mest fantastiske superskurk på internettet« med en kærlighed for at chokere med rabiate udtalelser på vej til sit eget pressemøde i New York i tirsdags.

Dagen forinden er et lydklip begyndt at florere. Her taler Yiannopoulos om seksuelle forhold mellem ældre mænd og unge drenge ned til 13 år, og det er blevet tolket som et bifald af pædofili.

Trukket sig

Netop de udtalelser har fået et stort amerikansk forlag til at aflyse en snarlig udgivelse af Yiannopoulos’ bog. Derudover har han nu trukket sig fra det Trump-opbakkende, højreekstremistiske ’fake-news’-medie Breitbart, hvor han var redaktør.

Milo Yiannopoulos kalder sig selv for ytringsfrihedsfundamentalist. Han er typen, der møder op til en demonstration mod voldtægt med et skilt, hvor der står ’voldtægtskultur og Harry Potter. Fri fantasi begge dele’, typen, der udtaler, at ’bag enhver racistisk joke findes en sandhed’, og typen, som i juli sidste år fik livstidskarantæne fra Twitter på grund af sin ledende rolle i en racistisk mobbekampagne mod komikeren og skuespillerinden Leslie Jones.
Læs også

»Jeg forstår, at min sædvanlige blanding af britisk sarkasme, provokation og galgenhumor måske har fremstået som respektløst, som om jeg er ligeglad med andre ofre, eller – hvad der er det værste – et forsvar af pædofili. Jeg er forfærdet over, at nogen har kunne få det indtryk,« siger Milo Yiannopoulos på pressemødet med en pæn britisk accent, og han fremstår tydeligt langt mindre kæk, end han gør normalt.

Over for mange streger

Netop fordi Milo Yiannopoulos har bygget en karriere på at forarge og gå over stregen, er det ironisk, at en chokerende udtalelse bliver startskuddet til det, der ligner en deroute for den højreorienterede debattør og journalist.

Endnu mere ironisk er det, at han gennem tiderne har sagt ting som, at prævention gør kvinder grimme og skøre, og at muslimer signaturdelikatesser er lam, yoghurt og gruppevoldtægt og sammenlignet Black Lives Matter-bevægelsen med Ku Klux Klan. Alle disse udtalelser har været en del af hans agenda, som går ud på at pisse det liberale USA maksimalt af.

Briten Milo Yiannopoupos er blevet en af højrefløjens markante stemmer under det amerikanske valg.
Læs også

De liberale er for det meste hoppet på krogen, men ingen af den britiske enfant terribles islamofobiske eller misogyne udmeldinger har tæret på hans succes. Snarere tværtimod.

Men med sine udtalelser om små drenge, har han formået at køre både det liberale og konservative Amerika op i det røde felt. Det var åbenbart det, der skulle til, for at ryste jorden under højrefløjens provodarling no. 1.

Serie

Billedsprog

Hver uge skriver medlemmer af Moderne Tider-redaktionen en personlig klumme, som tager udgangspunkt i et aktuelt billede. 

Seneste artikler

 • Udflugt til virkeligheden

  3. marts 2018
  Lars Løkke Rasmussens blik er vendt mod en murstensfarvet boligblok i en af Danmarks berømte ghettoer. Bag ham står en del af det hold af ministre, han har taget med sig på dagens ekskursion til det, som blandt politikere og journalister indimellem bliver kaldt ’virkelighedens verden’
 • De ligger ned for at kunne rejse sig sammen

  24. februar 2018
  Mandagens ’lie down’ er kun en af flere protester, som den nystiftede Teens for Gun Reform-gruppe har stået bag, siden den 19-årige tidligere elev Nikolas Cruz i sidste uge mejede 14 elever og tre voksne ned på skolen med en semiautomatisk riffel, han lovligt havde købt i en nærliggende våbenbutik
 • Billedsprog: Major Tom to Ground Control

  10. februar 2018
  Elon Musk, der både ejer firmaerne SpaceX og Tesla, sendte i denne uge en rød Tesla ud i rummet. Bilen sad i toppen af SpaceX’s nyeste løfteraket Falcon Heavy og roterer nu rundt om solen i en bane tæt på Mars’. I den åbne Tesla sidder en dukke, mens David Bowies »Space Oddity« kører på fuld styrke ud i det lydløse rum
Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu