Læsetid: 5 min.

Uffe Elbæk: ’At spise store mængder kød er ligesom at køre rundt i en firhjulstrækker i byen’

I de seneste 10 år har Alternativets partiformand, Uffe Elbæk, skåret drastigt ned på sit kødforbrug, og i dag ser han på store kødspisere på samme måde som hverdagsrygere: Det er bare ikke cool længere, siger han
18. februar 2017

Fra 1-10 hvor venstreorienteret er du?

»Jeg er max venstreorienteret, men på min egen måde. En grøn venstreorienteret, men helt klart oppe i det øverste felt af skalaen.«

Fra 1-10 hvor madglad er du?

»Der ligger jeg nok på syv. Jeg kan virkelig godt lide mad. Mange elsker både at lave og at spise det – jeg kan bedst lide bare at spise det.«

Hvad er din mest venstreorienterede madoplevelse?

»Jeg tænker slet ikke i de termer. Der er god mad, og der er dårlig mad, men det handler ikke om politik. Men generelt er måltidet et sted, hvor vi allesammen kan mødes, det er en social ramme for noget særligt og fint, og det er uagtet, om man oplever det i et folkekøkken nede i beboerhuset eller i andre større sammenhænge.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Allan Bartroff

'Hvad kunne du – af politiske årsager – aldrig finde på at spise?
»Jeg holder skarpt øje med, hvor fødevarer er produceret, og holder mig derfor fra israelske avocadoer, truede fisk...

Hvorfor kommer iraelske avocadoer ind?? Vil Uffe Elbæk ikke røre produkter berørt af jøder ud fra en default venstrefløjs anti-semitisme eller er det mere sofistikeret.kunne da være interesserant at få uddybet