Læsetid: 5 min.

Anders Fogh Jensen: ’Dybest set er vi rovdyr’

Filosof Anders Fogh Jensen, der er aktuel som dramatiker med stykket ’De danser alene’, er rovdyr og vil ikke fornægte sig selv kød. Det skaber splittelse at bebrejde sig selv, og det er mere usundt end usund mad
1. april 2017

Fra 1-10 hvor venstreorienteret er du?

»En 9’er, vil jeg tro. Jeg går ind for, at de væsentlige samfundsfunktioner skal lægges ind under staten, frem for at private firmaer skal stå for det. På den måde kan vi skabe det, der er til folkets bedste, uden at spilde en masse ressourcer på reklame, konkurrence og andet bras. Staten skal gøre alt det, der ikke kan betale sig, som transport, postvæsen, public service – og nu også levere IT – uden at konkurrere med sig selv eller andre.

 Fra 1-10 hvor madglad er du?

»En 8’er, tror jeg.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hvornår holder den her latterlige serie dog op? Og med latterlige serie mener jeg det her? Information tror, at man stadig i dag kan dele folk op i personer, der spiser venstre-orienteret mad og højre-orienteret mad. Det kan man altså ikke. Især fordi de personer, der i 1970erne og 1980erne godt nok spiste vegetar-retter, aldeles ikke kun var fra venstre-fløjen, men hovedsageligt kom fra hippie-bevægelsen som udbredte holdninger om fred, frihed, ro og ingen krig. Og som led i dette mente, at naturen skulle behandles ordentligt - og som led i dette synspunkt tog den konsekvens, at de ikke ville spise (så meget) kød. Og som derfor også kæmpede for, at de produktions vi har her i DK, lige fra køer til høns til svin mm. skal bebehandles ordentligt, før de bliver slagtet, så vi kan spise dem.

Og en anden ting: Hvilke kvalifikationer har Joachim Sperling til at udtale sig om forskellen på højre-orienteret mad og venstre-orienteret mad. Jeg erindrer ikke at have set hans navn i f.eks. Politikens spalter som madskribent, eller madanmelder.

Og når selv et ugeblad som Familejournalen en opskrift på en "dejlig let inspireret asiatisk ret, med masser af grøntsager, du nemt kan lave", ja så mener jeg altså, at ikke længere giver mening at tale om højborgerlig, eller højvenstre-orienteret mad.

ps: jeg befinder mig på centrum-venstrefløjen også; jeg kan godt lide et godt glad god vin, en god dyb mørk øl, samt en ordentlig lavet kamsteg (flæskesteg) med nye kartofler og en god sovs til.