Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Hvordan finder jeg en sponsor til min søn?

11. marts 2017

Min 14-årige søn er et talent inden for en meget smal sportsgren. Han har nu en alder og et niveau, hvor det koster en del, men modsat f.eks. fodbold og håndbold er der ikke meget støtte at hente.

Hvis han skal blive til noget internationalt – og det vil han gerne – koster det mig 20-25.000 at sende ham til turneringer i udlandet, EM og VM. Jeg er alene med mine to børn og har ikke særligt mange penge.

Jeg har forsøgt at søge legater og finde en sponsor, men den slags går mest til de store sportsgrene og de større stjerner. Han er dygtig, men ikke nummer ét.

Jeg kan ikke bære, at han ikke kan få lov til at konkurrere på linje med de riges unger. Men faktum er, at jeg ikke har råd til den kommende sæsons stævner.

Gode ideer (og penge) modtages med kyshånd.

Svar I:

I enhver konkurrencesport ­gælder én regel: Man taber ikke. Enten vinder man, eller også lærer man.

Din søn er dygtig, men ikke nr. 1, og du har ikke råd til at sende ham til turneringer i udlandet. Det skal du fortælle ham stille og roligt, og så skal du hjælpe ham til at lære noget vigtigt om sig selv og verden. Hvad den lære er, skal han finde ud af.

Der er mange muligheder. At man er nødt til at være nr. 1 i sin sport, når man er 14 år, dyrker en lille sport i et lille land og vil til VM eller EM. At nederlag skaber svære følelser, som man skal lære at sætte ord på (et godt sprog for følelser er måske den største pokal, han kan vinde). At tilværelsen ikke altid er retfærdig, og at de riges unger har nogle fordele.

Det er vigtigt, at I ikke taler om det, som om hans store indsats har været forgæves. Det har den ikke. Han er ved at lære noget vigtigt om sig selv og verden, som nogle først lærer sent – eller aldrig.

Og så er der jo den meget indlysende lektie, og som lyser ud af dit brev: Din søn har en mor, som elsker ham højt og ville bringe månen ned til ham, hvis hun kunne.

— Morten Frich

Svar II:

I Zoologisk Have i København ville de engang sætte fokus på de mindre hotte dyrearter. Det var intet problem at skaffe sponsorer til løver og isbjørne, men hvem gider at have sit logo stående ved en sky dværgugle, som hverken spreder vingerne ud på en majestætisk måde eller er truet. Haven lagde det  åbent frem: Det her er muligvis et lidt kedeligt dyr, men det har brug for jeres støtte – endda mere end andre.

Du kunne gøre det samme. Altså ikke kalde din søn kedelig, men starte en crowdfunding baseret på den tekst, du har sendt os. Du taler lige ned i et klassisk dilemma: I en universalistisk velfærdsstat defineret af lighedsprincipper har de fleste en lille afsmag over for dyr elitesport og dens åbenlyst socialt ekskluderende vilkår. Udnyt det. På den måde kan det faktisk være en fordel, at din søn ikke ligger nummer ét.

— Anita Brask Rasmussssen

Serie

Brevkassen

Hver weekend besvarer Brevkassen to spørgsmål med to svar til hver. Det kan være alt fra personlige dilemmaer som kærester, der vil være sæddonorer, til etiske overvejelser om, hvorvidt man bør sælge sine Danske Bank-aktier efter hvidvaskskandalen.

Hvis Brevkassen ikke får nok spørgsmål, låner redaktionen andre menneskers dilemmaer og skriver dem om til spørgsmål.

Skriv – gerne anonymt – til: brevkassen@information.dk

Seneste artikler

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu