Læsetid: 8 min.

Christian Stadil – en neoliberal karmacowboy i stiv mediekuling

Hummelmilliardær Christian Stadil er verdenskendt i Danmark som karma-cool businessmand. Men de seneste uger han været ude i en mediestorm. Kritikere beskylder ham for at løbe fra sine principper, bare prisen er høj nok. Andre kalder ham en rigmandsarving, der har overtrukket kapitalismen med et sødt lag new age-buddhisme
At førende erhvervsfolk tvivlede på ham, var det, Christian Stadil var mest sur over på det pressemøde, hvor han forklarede om fyringen af Søren Schriver.

At førende erhvervsfolk tvivlede på ham, var det, Christian Stadil var mest sur over på det pressemøde, hvor han forklarede om fyringen af Søren Schriver.

Kenneth Meyer

4. marts 2017

»Én ting er det, han har gjort. Noget andet er så den tvivl …«

Christian Stadil stopper op midt i sætningen og ser ned i bordet. Læben dirrer. Og kødranden af journalister, som har taget elevatoren op til 16. sal på advokatkontoret på Østerbro, hvor der er stillet kaffe og cola frem til Hummel-pressemødet, holder vejret. Det her er ikke normalt. De er vant til nålestriber og blanke biler – ikke blanke øjne.

»… den tvivl, som jeg skulle høre, se, læse og mærke. Førende erhvervsfolk i Danmark, som betvivlede det, jeg sagde. Det er dét, jeg er sur over,« siger Stadil og slår i bordet.

»Hold da kæft!« sagde erhvervskommentator Henrik Ørholst efterfølgende til TV2. »Jeg kan ikke huske, jeg har set noget lignende.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det var en stor mundfuld omkring en person, og der e ri beskrivelsen ingen tvivl om at det ikke er for det gode. Skribenten er ikke buddhist og er derfor ikke forpligtet til "medfølelse" og metta med en Stadil. Nu behøver buddhister jo nødvendigvis ikke være bedre end andre, og de lande hvor buddhismen er fremme er vel også en blanding af godt og ondt. Jo vi er optaget af ego. ikke selv tomhed og ind imellem nørdede. Men tilflugten, hvis man har en sådan indeholder bl.a. at love at frelse ale levende væsener og overvinde begær. Store ord, som vi kan teste og fordelen er at det er tilladt at være kritisk og undersøge livet i alle dets aspekter og respekten og anerkendelsen af videnskab er en del. buddhismen er svær fordi der ingen facitliste er og vore handlinger og reaktioner er helt vores eget ansvar.

I et godt frit samfund skal folk have lov at være særprægede i det omfang deres særpræg ikke begrænser andres tilsvarende ret.

Så ud fra det synspunkt er artiklen vist en anelse tvivlsom i sit ærinde ??? Den kunne sagtens være mere tænksomt formuleret og dermed have været mere effektiv i sin kritik ?

Hvis EMC vitterligt var og er buddhist, ville han vide at man ikke skal tage sig selv alt for alvorligt - og derfor heller ikke tage Stadil særligt alvorligt. Det er jo blot hans persona, hans ego med tilbehør.

Salig Dan Turéll forfattede engang noget i denne retning;
Buddhist kan man blive, hvis man insisterer eller gider eller er fantasiløs nok.
Buddha ér man, hvad enten man ved det eller ej, hvad enten man vil det eller ej.

Så måske er den god nok, både Stadil og EMC er buddhister. Og de kan begge også give den som liberalister. Så tillykke med kampen om de lånte fjer.

Søren Kristensen

Jeg kan huske tilbage i 80´erne, hvor min pensionerede far gik i Hummel, ikke fordi det var cool i København, men fordi det var ligegyldigt på Falster - det vigtigste var at det havde noget med fodbold at gøre, så behøvede man ikke engang skifte når man gik Spar. Og ligegyldighed, eller indifference (noget med at glemme egoet) om du vil, er som sagt et vigtigt aspekt ved budhismen. Allerede dengang syntes jeg derfor der var noget ægte Budhakarma over Hummel. Men det synes jeg så ikke der idag, hvor det er blevet nærmest pseudohip og derfor meget lidt buddhistisk. Men han har gjort det godt, det med forretning, ham Chistian og alt andet ville jo også være upassende, hans priviligerede baggrund og de gode gener taget i betragtning. Man kan håbe de uheldige historier ikke har så meget på sig som artiklen antyder, for det generelle billede er jo at manden faktisk vil en bedre verden, med alt sin rigdom.

Peter Jensen
He he, den er lidt sjov, men om Dan Turell var er sandhedsvidne kan vi diskutere, men han var en god digter. Men har vi en Buddha i os har vi det selvfølgelig alle og er der en Vorherre som har sat alt i gang, så gælder det logisk set også alle. Stadil har tilsyneladende valgt den buddhistiske tro og filosofi som inspirator hvilket ECM så også har. Men uanset så har det enkelte menneske så en karma og en bagage, som det kan ændre på undervejs i dette liv og ingen kan sige hvem der e ren god buddhist eller ej. Foreløbig kan man vel sige at Stadil ikke lige har taget liv og om det han siger her er ret tale, kan vi så tolke på og det samme med ret handling. Den omtalte medarbejder har under alle omstændigheder udfordret Christian Stadil. Det med Tibet er lidt uldent, lige nu bruger det danske retssystem mange penge på at afklare hvem der ville sikre at kineserne ikke blev fornærmede. Der er vist andre end Stadil som har begær i klemme der.