Læsetid: 4 min.

Der findes fire historiske epoker, som minder skræmmende meget om vores nutid– 1930’erne er den tredje

Vi lever i en tumultarisk tid, som fremtidens historikere sikkert vil skrive lange bøger om. Men måske har vi set det hele før. Information præsterer i disse dage fire historiske epoker, som minder skræmmende meget om vores nutid. 1930’erne er den tredje
Vi lever i en tumultarisk tid, som fremtidens historikere sikkert vil skrive lange bøger om. Men måske har vi set det hele før. Information præsterer i disse dage fire historiske epoker, som minder skræmmende meget om vores nutid. 1930’erne er den tredje
18. marts 2017

Op til det amerikanske præsidentvalg i november sidste år delte tusindvis af mennesker en kort tekst på de sociale medier:

Kære amerikanere,

Bare gør det, stem på ham med den høje stemme, som hader minoriteter, truer med at smide sin politiske modstander i fængsel, som ikke giver en fuck for demokratiet, og som hævder, at han egenhændigt kan fikse alt. Hvad kan gå galt?

Held og lykke.

– Det tyske folk

Teksten, som viste sig at stamme fra en 44-årig tysk IT-konsulent bosat i Californien, er langt fra ene om at trække historiske paralleller mellem nutiden og Tyskland i 1930’erne.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Robert Ørsted-Jensen
Robert Ørsted-Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

jan henrik wegener

Indtil videre har serien om de skræmmende historiske sammenligninger været forudsigelige. Det er i næsten i"skræmmende" grad de sammenligninger man "altid" trækker frem når man skal trække dystre perspektiver frem. Men er så "standardskræmmebillederne" opbrugt med det? den sidste handler vel næppe om dinosaurernes undergang. Men indtil videre minder serien som sådan om "Peter og Ulven".