Læsetid: 5 min.

Hassan Preisler: ’Mild Havarti er en uskyldig ost’

Dramatikeren, forfatteren og skuespilleren Hassan Preisler køber økologi og gode råvarer – men kun for syns skyld. Heldigvis er Brugsen begyndt at forhandle yndlingsosten Mild Havarti med et stort flot Ø på pakken i det seneste år
4. marts 2017

Fra 1-10 hvor venstreorienteret er du?

»Jeg ville helst svare ’nul’, for som kunstner har jeg mest frihed ved ikke at være orienteret i nogen retning. Men det er langt sværere at smide traditioner og kultur end at smide sine holdninger – og jeg er genetisk venstreorienteret. Jeg spiser som et medlem af Enhedslisten, indretter mig som et medlem af Alternativet og går klædt som en SF’er.«

Fra 1-10 hvor madglad er du?

»Faktisk er jeg ikke specielt madglad, men for syns skyld går jeg enormt meget op i, at mit udvalg af råvarer i køleskabet er gode og økologiske. Jeg ville synes, det var voldsomt pinligt, hvis en ublufærdig gæst åbnede mit køleskab – og det gør folk jo rask væk – og der så stod en ikke-økologisk mælk. I virkeligheden spiser jeg ligeså gerne havregrød som en langtidssimret øko-ret. Jeg er kraftigt inspireret af min kulturradikale morfar, der voksede op med globaliseringen repræsenteret på sit spisebord, men som hele livet foretrak havregrød.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu