Interview
Læsetid: 2 min.

Læser du bøger: Mette Carla Albrechtsen

Mette Carla Albrechtsen, som er aktuel med filmen ’Venus – Let’s talk about sex’, kylede en gang ’Tilbage til Cold Moutain’ hårdt mod væggen
Moderne Tider
25. marts 2017

Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Det må stå i mellem Villy Vilddyr, Mumitroldene og et par af Ole Lund Kirkegaards bøger. Der er noget at lære for alle, og de har fede tegninger. Damerne med overskæg i Hodja fra Pjort kan stadig få mig til at grine højt. Min mor tog mig med på biblioteket et par gange hver måned, fra jeg var barn til jeg blev teenager, og det gav mig min kærlighed til bøger. Folk skal bare gå på biblioteket, så finder de noget.«

Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»Natten er blid af F. Scott Fitzgerald er blevet hos mig, siden jeg læste den som 17-årig. Der er en melankoli og skønhed i sproget, jeg ikke kan stå for. Og selvom det er en frygtelig kliché, må jeg absolut nævne Glasklokken af Sylvia Plath. For mig er hun den største, helt sprød og genial. Jeg læste den på et tidspunkt i mit liv, hvor jeg næsten kunne lave en uhyggelig en-til-en spejling. Skræmmende og underligt tilfredsstillende på en gang. Jeg havde en næsten fysisk oplevelse af at kravle ind i hendes værk og gå i et med ordene.«

Hvad er den værste bog, du har læst?

»Jeg kylede engang Tilbage til Cold Mountain hårdt mod væggen, da den sluttede. 526 siders murstenslæsning og så en lorteslutning. Det var åbenbart for meget.«

Hvilken type læser er du?

»Jeg er næsten altædende, jeg læser hele tiden, enten artikler eller bøger. Jeg køber også bøger i flæng, især skønlitteratur, lyrik og fotobøger. Hvis jeg finder en forfatter, jeg kan lide, læser jeg gerne alt det, vedkommende har skrevet, og udforsker mange af de henvisninger, der findes i det. Det er ligesom en uendelig tankerække af spændende indsigter, man kan forfølge, hvor alt er forbundet over flere værker og personer. Jeg er pt. meget optaget af at læse private dagbøger af forfattere og kunstnere.«

Hvornår læser du?

»Når jeg har tid og er vågen, ikke før jeg sover. Hvis der ikke er så meget overskud, lytter jeg til lydbøger i stedet for. Det er lidt blevet en hobby, jeg har fået med min kæreste. I stedet for f.eks. at se tv stener vi til en lydbog. Det kan anbefales.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her