Interview
Læsetid: 2 min.

Læser du bøger: Mickey Gjerris

Alle burde læse fremtidsromanen ’Rummet uden tid’ om vores ødelæggelse af økosystemerne, mener bioetiker, teolog og forfatter Mickey Gjerris, aktuel med bogen ’Skildpaddetanker’
Moderne Tider
1. april 2017

Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Inge Eriksens firebindsværk Rummet uden tid. Det er en blanding af en dystopisk og utopisk fremtidsroman, som skildrer en fremtid, hvor vi endegyldigt har smadret planetens økosystemer så meget, at vi må forlade den. Og så rummer den nogle af de smukkeste personskildringer,  jeg har læst. Har siden teenageårene været forelsket i en af bogens fiktive skikkelser – en kvinde ved navn Tirsdag.«

Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»Som teolog er det svært at komme uden om, at Bibelen har fyldt en del i mit liv. Men den bog, der har haft størst betydning for mig, må være den danske teolog K.E. Løgstrups Skabelse og tilintetgørelse, der for mig at se både i sin tilgang til det at tænke over, hvad det hele – livet, universet og alt det der – går ud på, og i sin beskrivelse af menneskets plads i universet og naturen tilbyder en tydning af tilværelsen, som giver en form for mening.«

Hvad er den værste bog, du har læst?

»Har læst mange dårlige bøger, hvor jeg bagefter har tænkt, at de ikke var tiden værd. Men den værste var også en af de bedste: Bret Easton Ellis' American Psycho. Jeg læste den, da jeg var i begyndelsen af 20'erne, og her 25 år efter kan jeg stadig få det fysisk dårligt over nogle af de blodige scenarier, som bogen klinisk skildrer og den totale mangel på enhver form for empati, som hovedpersonen lever ud fra.«

Hvilken type læser er du?

»Rodet og ambitiøs. Er gerne i gang med tre-fire skønlitterære værker, tre-fire fagbøger og et par forskningsartikler samtidig. Har altid store planer for, hvor meget der skal læses, og ender ofte med at genfinde en bog, som jeg nåede halvt igennem, inden jeg blev distraheret af en helt tredje bog.«

Hvornår læser du?

»Læser om aftenen inden jeg sover. Læser om natten, når jeg ikke kan sove. Holder mange foredrag rundt omkring og sidder derfor ofte i tog gennem Danmark og læser. Er meget begejstret for min Kindle, der betyder, at jeg kan have alle de mange bøger, som jeg er ved at læse, med i toget uden at skulle medbringe en kuffert.«

Serie

Læser du bøger?

Hver uge spørger vi en ny kulturpersonlighed om deres læsevaner.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her