Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Jeg er bange for at få en fødselsdepression

En kvinde sidst i 20’erne er bange for at få en fødselsdepression, skriver hun til Moderne Tiders brevkasse
En læser sidst i 20'erne er bange for at få en fødselsdepression. 

En læser sidst i 20'erne er bange for at få en fødselsdepression. 

Miriam Dalsgaard

22. april 2017

Kære brevkasse

Jeg er sidst i 20’erne, og folk omkring mig gør det umuligt ikke at tale om og tænke på børn. Men allerede nu har jeg i flere år fokuseret på børn, bare på en let angstfyldt måde, nemlig ved at læse og høre alt, hvad jeg finder, om fødselsdepressioner. Jeg er simpelthen bange for at få en fødselsdepression, en slags angst for at blive angst, og hvis jeg allerede nu er det, jamen hvor galt kan det så ikke gå, hvis jeg først bliver gravid? Skal jeg tvinge mig selv til ikke at læse om den slags, fordi det er usundt for sindet, eller er det o.k. for at forberede sig? Sidst hørte jeg Politikens podcast om det, og den gjorde mig faktisk mere rolig.

Kvinde sidst i 20’erne

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Randi Christiansen

Det lyder ikke, som om du er klar til at få børn så glem alt om det, før du har fået mere tjek på dine neuroser. Du ved, børn gør som vi gør, ikke som vi siger.

Charlotte Svensgaard

At være angst for angsten svarer til at frygte at der bliver krig fordi hæren har våben. Ja, det har hæren og ja, det er en mulighed at der udbryder krig - men det er også en mulighed at det ikke sker lige foreløbig vel og mærke.
Og bliver du gravid -og beklager jeg gider ikke at smøre remonce på - kan du lige så godt forberede dig på dit livs vildeste op/ned/frem/tilbage ture.
Billedet af den lyksagelige frodige "moderjord" som ligger på divaneseren og spiser druer mens mælken pjask sprøjter ud af babserne til den evigt lykkelige (og rolige) baby - findes bare ikke!
Du aner ikke hvordan en eventuel graviditet bliver - og du ved det heller ike selvom du har været gravid før. Du aner ikke hvordan barnet agerer når det er kommet til verden - heller ikke selv om du allerede har et.
Og så mener jeg i øvrigt at termen "fødselsdepression" bliver voldsomt misbrugt i offentlig regi. Der kan være mange og gode grunde til at men bliver deprimeret under og efter en graviditet, men det har efter min erfaring uhyre lidt med det at gøre at man bliver mor. Det er nærmere omstændighederne omkring det at blive mor som trykker