Læsetid: 3 min.

Brevkassen: Jeg gider ikke forsvare mit fravalg af børn

Den barnløse ’by choice’
29. april 2017

Jeg er en kvinde på 45, og min mand og jeg har valgt ikke at få børn.

Jeg siger ikke, at jeg aldrig kan være i tvivl om, hvorvidt det var den rigtige beslutning, men overordnet set mener jeg, at fordelene opvejer bagdelene: Vi rejser, vi bruger megen tid på vores arbejde uden at have dårlig samvittighed, vi nyder vores uforstyrrede samliv – jeg kunne blive ved.

Men jeg er ved at få pip af, at jeg nærmest dagligt og i hvert fald flere gange om ugen skal forsvare mit valg over for andre mennesker. Det er, som om at når man vælger børn fra i sit liv, opfattes det som en undladelsessynd. Nogle har medlidenhed. Andre bliver næsten provokeret.

Når vi ovenikøbet nægter at blive kaldt ind som babysittere til vores families og venners børn, grænser tonen indimellem til uforsonlighed. Vi ’har jo tid nok’. Øh, ja – for det er blandt andet derfor, vi har fravalgt at få børn.

Hvordan er det kommet dertil? Og hvordan lukker man bedst munden på kritikerne uden at hidse sig op?

Svar I:

Kære barnløse

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Lise Lotte Rahbek

Hvorfor skulle du dog også det - altså forsvare dit udeblevne tilvalg?
Du skal vel næppe forsvare, hvorfor du ikke er blevet cirkusartist, deprimeret eller elitesportsperson.