Læserbrev
Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Hvad skal vi investere i?

Ungt kærestepar ønsker at investere, men i hvad spørger de Brevkassen.
Moderne Tider
22. april 2017

Kære Brevkasse,

Jeg og min kæreste er et par i slutningen af tyverne med o.k. orden i finanserne. Vi har en opsparing på 75.000, som vi gerne vil investere. Vi følger ikke aktiemarkedet og gider ikke selv købe og sælge aktier. Vi vil gerne aflevere pengene et sted, som investerer i ordentlige, bæredygtige ting, men mangler inspiration til, hvor vi skal smide pengene hen, og hvem der vil varetage dem mest fornuftigt.

Det unge par

Svar fra Christian Bennike

Jeg har én gang købt aktier, og det foregik i en berusende døs af principløs pengegriskhed: Da det kom frem, at Volkswagen havde snydt på vægten og lukket laaangt mere diesel ud i atmosfæren, end kontrolmåleringerne viste, styrtdykkede deres aktier selvfølgelig, og så kløede jeg mig på hagen og tænkte jeg ’hmmm’.

Jeg ringede til min jyske bankrådgiver og sagde ’øøøh, hvordan gør man det dér med aktier?’, og han var totalt med på ideen, så jeg købte et bundt VW-aktier, da kurven ramte bunden. Nu er aktierne oppe igen, så jeg har tjent en pæn slat på, at VW har røvrendt naturen. Det har jeg det ikke som sådan dårligt med, selvom det utvivlsomt er indbegrebet af alt, hvad der er galt i denne verden.

Nå, men min pointe er, at I skal sætte jeres sparepenge i et velrenommeret og solidt firma, som pludselig er i knæ. Chancen kommer faktisk om nogle måneder, når AGF ret sikkert rykker ud af Superligaen (igen-igen). Så går aktierne ned, og så køber I op.

Svar fra Lone Nikolajsen

Det kan jeg godt google for jer: Merkur Bank lader til at være dem, man placerer sine penge hos, hvis man vil investere i noget gavnligt eller bare undgå at investere i noget skadeligt. Ifølge bankens hjemmeside kan I ringe til den på 70 27 27 06 for at aftale et møde med en investeringsrådgiver, som sikkert ved end del mere om emnet, end en økonomiforskrækket fjernsynsanmelder gør. Jeg ønsker jer til gengæld et langt og lykkeligt liv med fortsat ok orden i finanserne og samvittigheden.

Serie

Brevkassen

Hver weekend besvarer Brevkassen to spørgsmål med to svar til hver. Det kan være alt fra personlige dilemmaer som kærester, der vil være sæddonorer, til etiske overvejelser om, hvorvidt man bør sælge sine Danske Bank-aktier efter hvidvaskskandalen.

Hvis Brevkassen ikke får nok spørgsmål, låner redaktionen andre menneskers dilemmaer og skriver dem om til spørgsmål.

Skriv – gerne anonymt – til: brevkassen@information.dk

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Henrik Leffers

Christian Bennike er inde på noget rigtigt, i 2008 kunne man tjene "rimeligt godt" (...) på, at VIDE at Danske Bank var for stor til at gå ned, da kursen på deres aktier på 1 dag faldt til 1/3 fordi "udlandet" solgte ud... Men lad være med at tænke "bæredygtigt" når i investerer jeres (mikro) opsparring! -I vil gøre mere gavn ved at råbe BÆREDYGTIGT ud af vinduet. Måske i får det bedre ved at vide, at i "støtter" bæredygtige ting, men det er så det eneste, i får ud af det! Måske det så var bedre, bare at nyde at bruge jeres penge på et eller andet, i synes er sjovt! Om nogle år, kan i så græmme jer over, at i ikke investerede i noget, der fordoblede jeres opsparing... -Men i kan finde investeringsforeninger i bankerne, hvor målet er en fordobling på 5 år, og hvis ikke i er til AGF-aktier, så overvej det!

Ole Christiansen

Sy dem ind i madrassen.
Så stjæler kommunen dem ikke, hvis I bliver ramt af sygdom eller arbejdsløshed.

torben - nielsen

Hvis jeg må komme med lidt mere præcise anbefalinger.
Husk, at omkostninger er gift for så lille en opsparing.

Derfor, gå til Nordnet og åbn hver af jer et aktiedepot.
Herunder opretter I hver især en privat aldersopsparing.

Aldersopsparing er bundet til I går på pension, men kan ikke røres af kommunen og bliver heller ikke modregnet i den offentlige pension.
Der kan lige nu indbetales 29600 kr om året til en aldersopsparing.

For dette beløb købes der aktier i Formuepleje Penta.
Som er en blandet aktie og obligations investeringsforening, obligations delen er gearet hvilket øger risikoen og udbyttet. Udbyttet geninvesteres, så det man får ud af det er en kursgevinst.

Det resterende beløb placeres i det alm aktiedepot og her er der så råd til lige at få 6 stk Genmab aktier.

Aldersopsparing er der, hvor der er den laveste beskatning af udbyttet, og på Nordnet er der ingen omkostninger forbundet med at åbne disse depoter.