Læserbrev
Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Må en jyde holde med FCK?

Jeg har en ven, der holder med FCK. Det er der som sådan ikke noget galt med (kun lidt i hvert fald), men sagen er den, at han oprindeligt er fra Silkeborg. Han har kun boet i København i seks-syv år, og nu uploader han billeder fra Parken med halstørklæder og hele molevitten. Det irriterer mig helt vildt!

Tycho Gregers

Moderne Tider
15. april 2017

Anders, 30 år

Jeg har en ven, der holder med FCK. Det er der som sådan ikke noget galt med (kun lidt i hvert fald), men sagen er den, at han oprindeligt er fra Silkeborg.

Han har kun boet i København i seks-syv år, og nu uploader han billeder fra Parken med halstørklæder og hele molevitten. Det irriterer mig helt vildt! Han er simpelthen bare sprunget på vinderbussen.

Jeg har selv boet mange år i hovedstaden, men vedbliver at være en stolt (og kronisk desillusioneret) AGF-fan. Også selv om jeg absolut ingen planer har om at flytte tilbage til Aarhus. Jeg kunne aldrig finde på at skifte klub. Hvad tænker I om min vens beslutning?

Svar I:

Jeg er ikke typen, der dømmer folk, og så alligevel, for det er da totalt fesent gjort af din ven. Er han flov over at være fra Silkeborg? Spørg ham. Spillere kan skifte klub – fans skal være trofaste, ellers bryder det hele sammen.

Jeg er fra Aalborg, og selv om jeg snart har boet 20 år i København – det går netop nu op for mig, at jeg faktisk har boet længere tid i København, end i Aalborg (der kommer sikkert snart en klumme) – så holder jeg sgu da stadig med AaB. Kunne ikke drømme om andet.

Vi københavnerjyder er så velintegrerede i forvejen, at selv indfødte københavnere har svært ved at skille os ud. Så for diversitetens skyld er det altafgørende, at vi ikke klæder os i hovedstadens farver om søndagen.

Man kan ændre sit navn, sit køn, sit udseende, sin accent, sin politiske overbevisning og sin holdning til, om der skal sovs på en bøfsandvich – jeg er tolerant over for det hele. Men fodboldklub, der går grænsen. Sig det til ham.

– Kristian Villesen

Svar II:

Føj for satan. Hvad bilder han sig ind!? Står han så bare der med en fadøl i hånden og ser dum ud, mens han tager selfies i Parken? Shit mand, klapper han så også, når Andreas Cornelius scorer? Og synger han helt seriøst med på de der sange som: »Klubben som alle de kender. Som ingen vil ku’ overgå. Du er mit et og alt, vi skilles aldrig. Det her er FCK?«

Walla, hvor latterligt er det ikke lige at føle sig hjemme i en by, man kun har boet seks-syv år i. Alle ved, at reglen er, at man skal have været tilflytter i mindst 50 år, før man må skifte fodboldklub.

Fodboldklubber er noget særligt. De forpligter og binder for evigt. Man må pisse på sin familie, sin barndom og den boligblok, man er vokset op i. Men fodboldklubben sværger man evig troskab.

Et godt råd: Hvis nu din ven snart skal giftes, så drik ham hammerfuld på hans polterabend, slæb ham ned til en tatovør, og rids Silkeborg IF i kødet på hans bryst. Bare for at vise, hvor han virkelig hører til.

PS: Jeg håber, ironien er tyk nok til, at du fanger den. For du er en klaphat – for nu at blive i sportens metaforer.

– Lærke Cramon

Serie

Brevkassen

Hver weekend besvarer Brevkassen to spørgsmål med to svar til hver. Det kan være alt fra personlige dilemmaer som kærester, der vil være sæddonorer, til etiske overvejelser om, hvorvidt man bør sælge sine Danske Bank-aktier efter hvidvaskskandalen.

Hvis Brevkassen ikke får nok spørgsmål, låner redaktionen andre menneskers dilemmaer og skriver dem om til spørgsmål.

Skriv – gerne anonymt – til: brevkassen@information.dk

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her