Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Hvor slemt er det at glemme sin elskedes fødselsdag?

Den sorte samvittighed, København
8. april 2017

Her til morgen havde jeg et skænderi med min mand om, at han i vores morgener er for lidt omkring vores to børn på to og fire. Så alle kom ud ad døren i dårligt humør – nok mest mig, fordi det er en dum konflikt at tage midt i morgentravlheden.

Senere på dagen fik jeg så en sms fra en, der ville høre, om min mand så havde haft en god fødselsdagsmorgen – av, den havde jeg lige glemt!

Han har tilgivet mig, for han er lidt ligeglad med sin fødselsdag. Siger han.

Men jeg synes, det er så flovt. Skal jeg glemme det eller finde på en god måde at gøre det godt igen?

Svar I:

Mange siger, at deres fødselsdag ikke betyder så meget, fordi det jo bare var den dag, de tilfældigvis blev født og så videre. Alligevel er det tydeligt, at de fleste bliver oprigtigt glade, når de har fødselsdag. Selv når gamle klassekammerater, fjerne onkler og glemte eks-kolleger f.eks. skriver tillykke på Facebook. Det skyldes selvfølgelig, at man føler sig værdsat og set, når andre tager sig tid til den banale lille gestus, en lykønskning er. Og når man gør det, føler sig værdsat og set, så har man størst lyst til at bidrage til et fællesskab.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Søren Kristensen

Det er ikke slemt. Men det kommer selvfølgelig an på hvor god du normalt er til at huske fødselsdage. Jeg husker dem fx. notorisk aldrig og hvis jeg gør, skubber jeg det som regel ned i underbevidstheden og det ved dem der kender mig. Årsag: lang historie, ligemeget. Men det betyder selvfølgelig også at der er langt mellem invitationerne. Men intet er så skidt at det ikke er godt for noget andet og det gode ved et afslappet forhold til emnet er at man altid man bruge en glemt fødselsdag som påskud til at ses - når man har behov for det. Jeg kender fx en et par stykker der har fødselsdag i december og der handler det altså først og fremmest om julen, som i forvejen byder på masser af påskud for at mødes og i januar gider man bare ikke mere kalas. Altså må vinterbørnene vente. Ofte er det mest hensigtsmæssigt at mødes om foråret eller om sommeren og der kan en glemt fødseldag hurtigt komme i spil. Så altså: glem bare fødselsdagene, når bare du husker dem på et senere tidspunkt. I de fleste tilfælde er det aldrig for sent at holde en fødseldag.