Læsetid: 2 min.

Brevkassen: En viden, jeg ikke skulle have haft

KK, København N
8. april 2017

Har netop været til møde med min bank. Det årlige tjek af lån, pension etc. – garneret med kaffe og gode råd, som jeg og min mand pænt lytter til af ren høflighed. En del af forestillingen forgår på en stor computerskærm med vores fremtid og økonomi foldet ud på diverse konti. En af disse konti er et fælles lån i et sommerhus, vi har sammen med noget familie. Ved indiskretion fra bankrådgiverens side kan vi så se, at en af fælleslånets indehavere – min svoger – har en ’hård spærring’ på alle konti og services til øjeblikkelig afvikling.

Vi har et dårligt forhold til den del af familien, men står over for at skulle tage stilling til nogle investeringer i sommerhuset, som kræver en vis økonomisk tillid til hinanden.

Hvad stiller jeg op med min viden?

Svar I:

Intet kan splitte venskaber, familier og kærlighedsforhold som økonomi. Jeg kan få åndenød, bare jeg tænker på den mulige kamp om forældremyndigheden over den globusbar, jeg har købt med min sambo. Din situation involverer ikke blot dig selv, men hele familien. Derfor mener jeg, at du må handle på din viden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Tjah, helt overordnet, hvis man ikke har planer om et kommunistisk samfund, skal man ikke have fælleseje udenfor ægteskabet...

Det er iorden at dele en udgift, fx. en sejlbåd, hvis man er klar til at smile, hvis den synker eller bliver stjålet, og den ikke er der mere næste sæson.

Det er ikke iorden, hvis det føles som en "investering", især hvis der er forskelle i økonomisk perspektiv.

Hele ideenmed aktie- og anpartsselskaber er, at man juridisk ejer en del af en enhed, der er bundet på hænderr og fødder af formålsparagraffer og regnskabspligt, så enhver partshaver kan sælge sit papir, hvis deres økonomi brænder sammen.

Det lyder ikke som om, jeres sommerhus har tilstrækkeligt stramme regler til, at i kan være uafhængige partshavere.

SÆLG STRAKS! Eller tilbyd at købe svogeren ud. Ligegyldigt om beløbet virker vanvittigt, er det bedre end at hæfte for deres forestående katastrofe.

I stedet for at dele et sommerhus, kan I eje sommerhuset, mens svogeren ejer båden og traileren og grillen og teltet, og så kan I aftale en fornuftig udligning, hvor I afregner for leje til hinanden. Hvis det går lige op, så er det fint, hvis I skal betale lidt ekstra til svogeren, så er det også fint.