Læsetid: 2 min.

Læser du bøger: Katrine Hornstrup Yde

Når litteraturen er rigtig god, kan Informations kommende kulturredaktør, Katrine Hornstrup Yde, godt lide at ’binge-læse’
15. april 2017

Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Jeg så Christina Hesselholdt komme cyklende under en bro ved søerne for nyligt, og jeg fik lyst til at vende mig om efter hende, lave gigafon med grabberne og råbe »GOOOOOD BOOOOG«. Men jeg turde ikke. Men altså. Rigtig god bog. Og det kunne da være meget hyggeligt, hvis alle (i hele verden? lol) havde læst hendes geniale Vivian. Så kunne vi trods alt det, der skiller os ad, glæde hverandre med at citere ting som: »Dér ligger en af døden gjort flad kat«. Jeg er stor fan af fælles referencer – især når de opstår fra et eller andet helt fantastisk, helt pling-skørt sted. Nå, og så ville det være fint, hvis alle læste Jonathan Safran Foers essayistisk-journalistiske tekstrodebunke, Eating Animals om alle de ekstremt mange nederen konsekvenser ved at spise dyr. Dyreetik er lidt blevet en lavstatusgrund til ikke at spise kød, fordi klimakrisen har et større apokalyptisk swung over sig, men det hele handler vel om at have et mere oplyst og kærligt forhold til al den natur, der ikke er os. Man må gerne kalde mig banal og frelst over at anbefale den bog. Men først når man har læst den.«

Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»Som tween gik jeg direkte fra udelukkende at læse tegneserier og ’Du gådeste’ til at læse Tove Ditlevsens erindringer, fordi min lærer bad mig holde et oplæg om dem. Det var det vildeste. Pludselig havde jeg fået læsning ind i mit liv som en intimitetsklokke af gryende følelser – og så endda med Tove som idol, en følsom og storhedsvanvittig barne-, ungdoms- og voksensjæl. Jeg sluttede mit oplæg sådan her: ’Hun forsøgte at tage sit liv flere gange. Sidste gang lykkedes det’ og var meget rørt over mig selv.«

Hvad er den værste bog, du har læst?

»Min Kamp. Den gamle.«

Hvilken type læser er du?

»Jeg er den grundige (læs: langsomme) og meget nemt inspirerede (læs: distraherbare) læser, som får idéer og skrivelyst og bliver nysgerrig på alt muligt andet, når jeg læser. Men når noget er rigtig godt, kan jeg dog godt ’binge-læse’, som jeg for nyligt kom til at kalde det, hvortil min kæreste, litteraten, fnøs.«

Hvornår læser du?

»Når jeg ikke laver noget andet. Hvilket selvfølgelig er en udfordring.«

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu