Læsetid: 3 min.

Brevkassen: Min kærestes napperier går mig på nerverne

20. maj 2017

Troels, håndværker

Jeg har en dejlig kæreste med en pænt irriterende vane. Når vi spiser, sidder hun og smånipper i min mad. Så ryger halvdelen af mine pomfritter, en halv chokoladekage, det sidste af min øl. Hun har en fantastisk timing – hun venter, til jeg har gravet de lækreste bidder frem, og så slår hun til. Den anden dag røg den inderste kerne af min romsnegl.

Jeg bliver godt knotten. For det første synes jeg, det er ulækkert, at hun sidder og roder i min mad. Hun svarer, at hvis man kan kysse og knalde, kan man også tåle sin elskedes gaffel i sin dessert.

For det andet er jeg vred over, at hun først scorer point på sin afholdenhed og sundhedsbevidsthed og afstår fra selv at bestille pomfritter og dessert, hvorefter hun overfalder min tallerken. Den dag med romsneglen blev jeg rigtig vred, men hun smilede bare og henviste til videnskabelige undersøgelser om, at mennesker, der stjæler bidder fra hinanden, udbygger deres gensidige hengivenhed og knytter stærkere bånd. Napperierne går mig på nerverne. Hvordan får jeg hende til at stoppe?

Svar I:

Tja, det er jo en parforholdsklassiker, en kliché nærmest, sådan noget som usjove standuppere laver jokes om. Heldigvis ligger løsningen lige for: Bed hende om at lade være. Og bliv vred, hvis hun gør det alligevel.

Bevares, at nappe en pomfrit hist og en bid kage pist, det går an, men midten af en romsnegl!? Det er decideret ondskabsfuldt. Man tager heller ikke den sidste tår af en øl (eller den første slurk for den sags skyld). Det er social blasfemi. Folk på højskole bilder sig selv og hinanden ind, at den slags er okay – »hvorfor kan vi ikke bare dele livets gaver?« Men i den virkelige verden er det pisseirriterende.

Det væsentlige i denne sammenhæng er, at du ikke er typen, som synes, at napperi er cool. Nu skal du så bare lære at være typen, der siger fra over for din kæreste. Hvis hun virkelig ikke forstår det, kan du eventuelt kaste en bog ind i væggen, kalde hende noget grimt eller smække med døren og gå din vej – den slags gør folk nogle gange, når de bliver sure. Prøv det.

– Christian Bennike

Svar II:

Din kæreste respekterer ikke dine grænser, og hvis ikke du siger fra og giver hende modstand, slår hun op med dig. Kommenterer hun også på dit hår? Er hun god til at joke sig ud af at have været urimelig?

En kvinde som Suzanne Brøgger er skøn, når hun er en krukke, men krukkeri skal have kamp til stregen. Din kæreste krukker sig ud af at tage din mad og holde en sundhedsfacade (det bebrejder jeg hende ikke, for der er sikkert en struktur eller to at give en del af skylden), og på den måde kan hun sikkert presse dig lidt på alle fronter og slippe af sted med alt for meget.

Det er nederen med kærester, der ikke kan gå på kompromis. Men det er endnu mere dødsygt med kærester, der lige så stille graver sig ind på den andens territorium, æder det inderste af din romsneglesjæl og så begynder at kede sig, når der ikke er mere tilbage at spise derinde. Jeg giver det tre måneder, hvis du ikke passer på.

Tag det fra en, der ville have drukket det sidste af din yndlingsvin og spist det bedste af din frøsnapper.

– Tine Toft

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu