Satire
Læsetid: 2 min.

Enhedslistens ’røde linjer’ er ret fesne, så værsgo, her er 15 ægte røde linjer til fri afbenyttelse

Skipper og Co. har indtil nu kun skitseret nogle ret fesne – eller skal man sige lyserøde – linjer. Det er for slapt, hvis man vil tages seriøst som venstrefløj, og partiet har tydeligvis brug for hjælp. Her er 15 ægte røde linjer, som Enhedslisten frit kan lade sig inspirere af på årsmødet

iBureauet/Mia Mottelson

Moderne Tider
13. maj 2017

Op til weekendens årsmøde har Enhedslisten lovet at tegne ’røde linjer’, som Mette Frederiksen skal holde sig indenfor, hvis hun vil til magten. Men Skipper og Co. har indtil nu kun skitseret nogle ret fesne – eller skal man sige lyserøde – linjer.

Noget med, at de internationale konventioner og menneskerettigheder ikke må overskrides. Det er for slapt, hvis man vil tages seriøst som venstrefløj, og partiet har tydeligvis brug for hjælp.

Med inspiration i Enhedslistens partiprogram og mærkesager optegner Moderene Tider her 15 ægte røde linjer, som Enhedslisten frit kan lade sig inspirere af på årsmødet, tage med sig og stille som ultimative krav i forbindelse med en fremtidig regeringsdannelse.

1. Den asociale og udbyttende ’private ejendomsret’ skal ophæves. 

2. Danmark skal melde sig ud af NATO og EU. Der vil opstå noget fantastisk efterfølgende. Måske en udvidelse af Nordisk Råd og Europarådet.

3. Blasfemiparagraffen skal afskaffes. Den er lige så overflødig som de latterlige, idiotiske og undertrykkende religioner, den er sat i verden for at beskytte.

4. Henrik Sass Larsen skal ikke være minister for noget som helst. Om nødvendigt må man gentage successen med den manglende sikkerhedsgodkendelse.

5. Størstedelen af alle kommende ministre skal være kvinder. Alternativet vil formentlig foreslå 50 procent, men Enhedslisten trumfer med 60 procent som et ultimativt krav.

6. Det strider mod marsvinets naturlige instinkt som flokdyr, at de bor i bure alene rundt omkring i de danske børnefamilier. Marsvin skal bo sammen minimum to og to.

7. Pensionsalderen på 67 år skal gælde i al evighed – uanset fremtidig økonomisk og demografisk udvikling. Derfor skal Socialdemokratiet arbejde aktivt på at få pensionsalderen skrevet ind i Grundloven.

8. PostNord skal hedde Post Danmark igen. Og de skal bære røde dragter og bringe rigtig post ud til priser, almindelige mennesker har råd til at betale.

9. Falafel med hvidløgsdressing skal afløse stegt flæsk med persillesovs som Danmarks nationalret. Dan Jørgensens afstemning om emnet var en farce, og det er et krav, at selvsamme Dan Jørgensen skal stå i spidsen for ændringen.

10. Enhedslistens rotationsprincip skal også gælde for ministre i en fremtidig socialdemokratisk regering. Ministre skal således kun vælges for et år ad gangen, og man kan maksimalt sidde som minister for samme område i to perioder – svarende til to år. Hvis man har en virkelig god minister, kan man evt. finde på en teknisk bortforklaring, som kan retfærdiggøre en tredje periode.

11. Der skal indføres mere direkte demokrati. Eksempelvis direkte valg til posten som fodbold- og håndboldlandstræner. Og en folkeafstemning om fri hash.

12. Alle biler skal koste minimum én million. Og cykler skal være gratis.

13. Bjarne Corydon skal landsforvises, og hans villa på Amager skal bruges til at huse mennesker på flugt.

14. Nationalsangen skal ændres til »Gi’ mig Danmark tilbage« med Natasja.

15. Alle arbejdere skal have råd at leje en villa i Valby eller en penthouselejlighed på Nørrebro. Se punkt 1.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Holger Madsen

I de kredse er det sikkert hylende morsomt. :-)

Vibeke Hansen, Christian Larsen, Claus Oreskov, Søren Fosberg og Randi Christiansen anbefalede denne kommentar

16. Alle medlemmer af EL skal skrive under på, at der overhovedet ikke er noget at grine ad … ;-)

Nike Forsander Lorentsen

Number 8, 12 point.

Anders Hede

Det er ikke vildt sjovt, men man skal nu også passe på med ikke at klare lidt selvironi uden at blive mobset. Mange af pointerne er faktisk spot on i forhold til Enhedslisten. Leveringen er bare ikke i skabet.

Søren Fosberg

Lårklaskende morsomt.

Michael Andersen

I glemte den med at man godt må eje sin egen tandbørste...

Evan Knudsen

16. In the year 2081, amendments to the Constitution dictate that all Americans are fully equal and not allowed to be smarter, better-looking, or more physically able than anyone else. The Handicapper General's agents enforce the equality laws, forcing citizens to wear "handicaps": masks for those who are too beautiful, radios inside the ears of intelligent people, and heavy weights for the strong or athletic. - "Harrison Bergeron" by Kurt Vonnegut

Niels Møller-Larsson

Meget underligt forsøg på at være sjov.....

olivier goulin

Hvad de i virkeligheden burde have skrevet:

1) Renationalisér alle de infrastrukturvirksomheder, der er er blevet privatiseret gennem de seneste 25 år. De kan bare afskrive Labours og Jeremy Corbyns seneste partiprogram, hvis de søger inspiration til et program, der kan udgøre et reelt politisk alternativ til den eksisterende konsensus.

/O