Læsetid: 11 min.

Fartelskeren, som blev miljøminister

Den tidligere tv-stjerne og nye franske miljøminister, Nicolas Hulot, er en moderne klimahelt, der gennem en dannelsesrejse mellem himmel og jord har indset klodens skrøbelighed. Nu skal han lægge arm med kolleger, der aldrig har bekymret sig det mindste om planetens tilstand
Hulot har set verden fra oven og konkluderet, at noget må gøres. Og han gør det på sin egen måde. Hans kvartale dokumentarudsendelser var de dyreste, der overhovedet er blevet produceret i Frankrig – til en million euro stykket.

Hulot har set verden fra oven og konkluderet, at noget må gøres. Og han gør det på sin egen måde. Hans kvartale dokumentarudsendelser var de dyreste, der overhovedet er blevet produceret i Frankrig – til en million euro stykket.

Laurent Zabulon

27. maj 2017

Allerede dagen efter at Macrons nye regering var udnævnt, var den tidligere premierminister Édouard Philippe i marken med sin nye minister for økologisk og solidarisk overgang, Nicolas Hulot.

De besøgte i fællesskab en virksomhed, hvor organisk materiale omdannes til gas og stillede med sikkerhedshjelme under armen op foran kameraerne. Mediestuntet skulle overbevise franskmænd om, at det ikke er spor svært for en atomkraftmodstander (Hulot) at arbejde sammen med en atomkraftforsvarer (Philippe).

Men kan to personer af så vidt forskellig politisk holdning virkelig være i regering sammen – og ovenikøbet som henholdsvis nummer ét og to i regeringshierarkiet?

Det satser Macron på.

Lille Philippe

Det var Édouard Philippe, som lagde ud med at forklare, hvordan virksomheden fungerede – den nye premierminister er uddannet fra Frankrigs fineste administrationsskole, ENA, og derfor lynhurtig til at sætte sig ind i et nyt felt. Og økologi er vitterlig et splinternyt felt for den tidligere republikaner, der end ikke har stemt for miljøbevarende love.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • ingemaje lange
ingemaje lange anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu