Læsetid: 6 min.

FCK’s maskine sætter fodbolden på repeat

En historisk kedelig Superliga er vundet af et historisk kedeligt mesterhold. Men heldigvis sker der ting og sager på Vestegnen
Alle de øvrige hold i Superligaen ved præcis, hvad de kan vente sig. Ståle Solbakken har ingen skjulte kort i ærmet. Han har ikke ændret sit system i årevis. Og alligevel lykkedes det uge efter uge for hans tropper at knokle modstanderne ned under græstæppet.

Alle de øvrige hold i Superligaen ved præcis, hvad de kan vente sig. Ståle Solbakken har ingen skjulte kort i ærmet. Han har ikke ændret sit system i årevis. Og alligevel lykkedes det uge efter uge for hans tropper at knokle modstanderne ned under græstæppet.

Jens Dresling

13. maj 2017

Nu, hvor Superliga-sæsonen så småt er begyndt at gå på hæld, melder to spørgsmål sig om de nyligt kårede guldvindere fra FCK: Hvornår har man sidst set et så overlegent mesterhold? Og hvornår har man sidst set så kedeligt et mesterhold?

Det første spørgsmål lader sig relativt let besvare. FCK har inden morgendagens kamp mod Brøndy IF 78 point efter 32 kampe. Det giver et pointgennemsnit på godt 2,4 point pr. kamp. Hvis de holder dette snit i de resterende kampe, ender løverne fra Østerbro med at have akkumuleret omkring 88 point efter 36 spillerunder.

Dermed vil de tangere Superligaens hidtidige high water mark sat af FCK’s mesterhold fra sæsonen 2010-2011. Holdet høstede dengang ’kun’ 81 point, men på en kortere sæson. Korrigerer man for det faktum, at Superligaen kun havde 33 spillerunder dengang, så fik guldholdet med Grønkjær, Dame N’Doye og Johan Wiland også lige godt 2,4 point i snit.

Hvis det nuværende FCK-hold formår at holde kadencen, vil de altså indskrive deres navn i Superligaens panteon helt oppe ved siden af deres klubfæller fra tidligere på årtiet. Ja, på en enkelt front kan de faktisk overgå dem.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Casper Fryd Rækjær

Det er ikke første gang, at der rettes kritik mod "de regionale storhold", som "alle vælger at stemple ud". Og det er ikke første gang, at kritikken ikke følges op af bare en smule substans.

Jeg skal ikke påberåbe mig stor ekspertise. Men i tilfældet FC Midtjylland er der tale om en lang række omstændigheder, som har gjort sæsonen til et mellemår. Jeg tror, de har en plan i klubben: I 2018/2019 spiller FCM med om guldet og en plads i CL.

Det skrev jeg om her, et par dage før FCK led sæsonens første nederlag - netop i Herning: http://raekjaer.dk/vi-skal-vaere-taalmodige-fcm/

Benno Hansen

Sjovt nok, FC Midtjylland kort efter denne artikel slog FCK.

Faktisk synes jeg, FCM og til dels FCN har ydet mere seriøs modstand end Brøndby. De spiller fodbold, og har for førstnævntes vedkommende flere strenge at spille på. Brøndby har derimod i årevis kun haft en plan imod FCK: Fysisk tonserbold over hele banen.

I seneste kamp lægger FCK ud med at kombinere sig tværs igennem Brøndbys forsvar flere gange - helt umuligt, hvis man skal tro skribenten bag denne artikel. Hvilket resulterede i flere 100% chancer men dog kun ét mål. At Brøndby så siden fik en god håndfuld afslutninger sammen som følge af vanvittige tilfældigheder og hårdt spil, er en anden historie. Men underholdende fodbold, synes jeg ikke, man kan kalde det med god samvittighed.

Den kamp, mange hyper og kalder "Derby", har længe interesseret mig væsentligt mindre end kampene mod bl.a. FCM.

Benno Hansen

Man skal passe på med at spå om fremtiden, men... jeg tror ikke, vi skal kategorisere Uros Matic blandt de "udenlandske topnavne", som skribenten gør her. Jeg tror, Uros Matic havde lidt success umiddelbart, fordi han minder om Thomas Delaney på enhver måde, og dumpede ned i en start-ellever, der var optimeret til at spille med en Thomas Delaney. Men Uros Matic er ikke Thomas Delaney. Der er en grund til, at Thomas Delaney nu spiller i Bundesligaen, og at Uros Matic kunne hentes fra Østrig. Det ville ikke bekymre mig det mindste, hvis han skiftede til Brøndby. Jeg tror, Uros Matic med tiden vil blive fortrængt af bedre spillere. Men jeg er ikke sikker. Vi får at se.