Interview
Læsetid: 1 min.

Læser du bøger: Rolf Heim

Teaterinstruktør Rolf Heim, aktuel med FESTEN på teater Republique, vil gå langt for at læse en bog færdig, selv om den ikke siger ham noget
Moderne Tider
6. maj 2017

Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Det eneste, jeg ønsker mig, er, at folk læser! Og bliver ved med at læse! Men hvis det skulle være, så vælg noget af Cormac McCarthy!«

Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»Der er rigtig mange bøger på den liste. Hvert livafsnit har sine favoritter. Da jeg var 12 år, åbnede Jules Vernes bøger det eventyrlige, eksotiske og fantasifulde i livet for mig. I puberteten lærte jeg bl.a. af Hermann Hesse og Maksim Gorkij, at også de voksnes liv kan være fulde af tvivl og nederlag. Som ung mand sparkede Blaise Cendrars mig ud i verden, fordi livet skal opleves og optages. Senere fandt jeg i Knut Hamsuns Pan det mystiske natursyn igen, som har fulgt mig hele livet. Og sådan kunne jeg blive ved.«

Hvad er den værste bog, du har læst?

»Jeg er en meget pligtopfyldende læser og prøver at arbejde mig igennem en bog, selv hvis jeg føler, at den ikke vil mig noget. De bøger, jeg har lagt væk uden at læse dem færdig, må så være de værste. Har glemt, hvad de hedder.«

Hvilken type læser er du?

»Jeg er et nysgerrigt menneske, læser alt fra faglitteratur, belletristik, til og med krimi. Bare det er godt skrevet, og forfatteren har et greb om stilen.«

Hvornår læser du?

»Om aftenen, i toget (jeg pendler) og når jeg har ferie.«

Serie

Læser du bøger?

Hver uge spørger vi en ny kulturpersonlighed om deres læsevaner.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her