Læsetid: 8 min.

Vi har mest grund til at være bange for vores egen fascination af den frygt, som vi med rette kan føle

Vi skal holde op med at lade os styre af vores frygt. Det mener Mikkel Vedby Rasmussen, professor ved Institut for Statskundskab på Københavns Universitet. I stedet for desperat at forsøge at skabe tryghed mener han, at vi skal vi få en mere realistisk forståelse af vores samfunds styrke og erkende, at usikkerheden i verden ikke er nogen ny tilstand
20. maj 2017

– I din bog stiller du det retoriske spørgsmål: ’Er freden forbi?’ Er den det?

»Freden er ikke forbi i den forstand, at den aldrig er begyndt. Selve forudsætningen for, at vi kan få rigtig fred, er, at vi erkender, at de ideer, vi har haft om, hvad der skulle til for at få fred, og som står så fint i FN-pagten, i virkeligheden ikke er der, hvor problemet ligger. Den fred kan vi sagtens få, for stater har ikke været i krig med hinanden siden Anden Verdenskrig. I hvert fald ikke på overfladen.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • odd bjertnes
odd bjertnes anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu