Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Mine hampplanter er døde. Hvad har jeg gjort forkert?

3. juni 2017

Christian fra Nørrebro

De sidste fire år har jeg med stor succes dyrket hampplanter i min vindueskarm, men i år gik det galt. De døde alle sammen. Hvad har jeg gjort forkert?

Jeg spirede frøene (de samme, som jeg brugte sidste år) ud i vådt toiletpapir mellem to tallerkner, og da de var blevet 10-15 centimeter, plantede jeg dem over i små hvide plastikbægre. Jeg fik et tip af en ven om at blande lidt kaffegrums i mulden, så det gjorde jeg.

Mulden var fra året før, måske var det en fejl. Jeg gav de små skud rigeligt med vand (måske for meget) og lidt substralgødning fra Brugsen. Så stillede jeg dem i min solrige vindueskarm – og så døde de! Hvad skal jeg gøre anderledes til næste år?

Svar I:

Jeg ved ikke noget om hampedyrkning, men det siges at være en meget livskraftig plante, og dyrkningen adskiller sig vel ikke så meget fra andre vækster. Pres frøet en halv cm ned i mulden i en lille potte med pottemuld. Det er en særlig jordblanding, der er bedst egnet til frøspiring. Vand godt, jorden skal være ret fugtig. Stil potten et solrigt sted. Når der er kommet kimblade, skal man passe på, at væksten ikke får for meget kraftig forårssol. Når planten har fået sine egne blade, kan den klare mere sol, og efterhånden som den vokser skal den over i en større potte.

Du behøver vel ikke at vente til næste år med et nyt planteeksperiment. Midt i maj kan man godt sætte gang i nye planter. Mange haveinteresserede er slet ikke kommet i gang endnu på grund af det kolde forår.

– Karen Syberg

Svar II:

Det vigtigste ved alt, der har med cannabis at gøre, er processen. Jeg har selv som ung aalborgenser været igennem en del cannabisprocesser, hvor selve det at konstruere kreative måder at ryge på var mindst lige så vigtigt som selve røgen. Vi taler syltetøjsglas, haveslanger, mikrobølgeovne, gulvspande, muldvarpeskud. Nogle gange gik det galt, og det gjorde ikke noget, for så kunne man prøve igen.

Min pointe er, at du skal se det som noget positivt, at dine hampplanter er visnet i år, for det tvinger dig ud i en optimering af processen hen imod forløsningen. Du kan snakke med venner om det. Du kan købe særlige former for gødning, vande anderledes, skifte vindueskarm – måske finde en særlig hampekarm, som kan få særstatus i din lejlighed. Når det lykkes igen at få dem til at gro, vil du nyde røgen meget mere.

Jeg boede en gang i Trondheim, i øvrigt, på et kollegium, hvor en af beboerne havde lavet en optimal jordhuga på en plasticbakke, som altid stod i fryseren. Kulden kølede røgen på fornemste vis. Men det var også lidt kedeligt og nærmest misbrugsagtigt at se ham tage den ud af fryseren. Processen var afsluttet, legen var slut – der var kun effekten af hashen tilbage, og så er den i grunden heller ikke federe i sig selv.

– Kristian Villesen

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Så og priklejord uden gødning i starten og ikke for meget vand. Plant dem ud, så snart de spirer i papiret. Prøv igen :)