Læserbrev
Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Hvordan overlever jeg min venindes polterabend?

Brevkassespørger vil vide, om han skal tage med som eneste mand til sin venindes polterabend.

Brevkassespørger vil vide, om han skal tage med som eneste mand til sin venindes polterabend.

Sofia Busk

Moderne Tider
24. juni 2017

Min gode veninde skal giftes, det er herligt! Det knap så herlige er, at jeg er blevet inviteret til hendes polterabend som den eneste mand.

Jeg har før mødt hendes veninder ved festlige lejligheder, og de er søde og rare, men jeg synes faktisk, at det er lidt specielt, at jeg skal være med i den rituelle handling, som en polterabend jo er.

Hvordan forholder jeg mig, når vi sidder i saunaen efter nøgenbadningen? Hvad skal jeg gøre, når mandestripperen giver min veninde en lapdance? Og kan de andre mon godt være sig selv, når jeg er til stede?

Svar I:

Det er sikkert begrænset, hvad man lærer af livet. Én ting har det dog lært mig: i god tid at sige nej tak til aftaler og arrangementer, jeg har svært ved at se mig selv deltage i. Eksempelvis polterabender, en i øvrigt sent indført skik her i landet, stort set ikkeeksisterende i min ungdom i yngre jernalder.

Er der tale om en solokønnet polterabend for kvinder, hvor den eneste mand altså er dig selv, ville der for mit vedkommende ikke være tal på de syge mostre i Herning, jeg kunne opregne som årsag til mit høflige afbud.

Selvfølgelig kan det jo være, at du i virkeligheden ser chancen for at komme afklædt i sauna med de kvinder, og du derfor har skrevet brevet i pirrende salig, forventningsfuld gysen ved udsigten til det. I så fald kan du springe op og falde ned på ovenstående mavesure livsvisdom og se, hvor mange af de søde og rare, der lader sig håndtere hver for sig og engros.

– Georg Metz

Svar II:

Altsåååå, this may come as a surprise, men jeg synes, du er lidt fjollet lige nu. De damer vælter rundt i mænd årets 365 dage og er sig selv hele tiden – i det omfang at det overhovedet er muligt som fange i patriarkatetets kvælertag (ej, det sidste var bare for sjov. På en måde).

Hey, se det som en kæmpe anerkendelse, at du er den eneste mand, der åbenbart har været mand nok til at være hendes bedste veninde. Du må altså nødvendigvis være alt for fed til at hænge dig i den slags detaljer.

PS. Første gang jeg læste dit brev – det gjorde jeg vildt hurtigt og tænkte derfor med det samme: ’Den dér, ha! Et slam dunk for onkel Anna’ – læste jeg, at du var i tvivl om, hvordan du skulle forholde dig, når mandestripperen gav dig en lapdance. Nu vil jeg jo ikke bebyrde dig yderligere med bekymring, men for alle eventualiteters skyld skal du jo nok lige forberede dig på, at det kunne ske. I så fald: Forhold dig roligt, let ironisk distanceret og husk, at kroppen jo reagerer, som kroppen vil ved stimulans, og at det intet siger om dine præferencer.

– Anna von Sperling

Serie

Brevkassen

Hver weekend besvarer Brevkassen to spørgsmål med to svar til hver. Det kan være alt fra personlige dilemmaer som kærester, der vil være sæddonorer, til etiske overvejelser om, hvorvidt man bør sælge sine Danske Bank-aktier efter hvidvaskskandalen.

Hvis Brevkassen ikke får nok spørgsmål, låner redaktionen andre menneskers dilemmaer og skriver dem om til spørgsmål.

Skriv – gerne anonymt – til: brevkassen@information.dk

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Maj-Britt Kent Hansen

Det er ganske enkelt. Sig nej tak. Hverken mere eller mindre. Og lad være med at undskylde og bortforklare, at du ikke deltager. Så meget opmærksomhed fortjener fjolleriet ikke.

Ene mand mellem en flok overgearede, overrislede madammer...
Jeg skulle fand'me ikke nyde noget.
Spørg brudgommen, om du ikke må drikke en bajer med ham i stedet for.

Claus Nielsen, Rikke Nielsen og Flemming Berger anbefalede denne kommentar
Lasse Schmidt

Jeg har været eneste mand på en venindes polterabend. Det kan varmt anbefales.

Det er lidt underligt i starten, men efter lidt tid vænner alle sig til situationen, og så får du et fantastisk indblik i en anden verden. Glæd dig!