Læsetid: 3 min.

Brevkassen: Svigermor fylder mit barn med sprøjtegift

24. juni 2017

Mine svigerforældres spisevaner er noget af det mest uøkologiske og præfabrikerede, man kan komme i nærheden af. Vi taler kridhvidt fabriksbrød, pålægschokolade, det billigste svinepålæg og sodavand på dåse ad libitum.

Min datter er ofte hos dem, da de er pensionister, og fordi svigermor kan hente og bringe. De elsker min datter og er dejlige og omsorgsfulde. Problemet er, at min svigermor synes, at det at være en god bedsteforælder for min datter indebærer store mængder af slik.

På den ene side vil jeg gerne kunne sige skidt pyt – jeg har ikke noget behov for at kontrollere – men på det seneste er jeg blevet mere og mere opmærksom på, hvor skidt for kroppen det er at få sukker så ofte, og hvor mange skadelige sprøjtegifte og tilsætningsstoffer der er i ikkeøkologisk mad – særligt frugt og grønt.

Og jeg ved, hvor heldig jeg er med, at svigerforældrene er der. Men jeg ked af, at min datter får for meget usundt indenbords, og jeg er også lidt træt af, at det føles som et speltmorstabu overhovedet at gå op i mit barns sundhed.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Else Marie Arevad

Hvis du gerne vil have dit barn passet af dine svigerforældre, er du nødt til at slække på dine krav til sund mad og drikke. Det er trods alt vel ikke hver dag, hun skal være hos dem, så det overlever hun nok, hvis de elsker din datter og er dejlige og omsorgsfulde, som du siger. Det er alt for sent at ændre på deres madvaner!

Rikke Nielsen

Det er nok den kamel, du må sluge, for at få den flinke hjælp fra din svigerforældre.
Så kan du jo fokusere på sundheden hjemme hos dig selv.

jeg er enig i de to kommentarer fra Rikke og Else, men når det er sagt, så kan det vel ikke skade at nævne dine betænkeligheder med de pågældende produkter for svigerforældrene. Tag en snak om emnet så at sige - uden beskyldninger selvsagt.