Læsetid: 6 min.

Corbyn har vundet et vigtigt slag i kampen mod de neoliberale eliter

Den italienske marxist Antonio Gramsci forstod, at før venstrefløjen kan gribe magten, må den først gøre op med alle etablerede forestillinger om ’den sunde fornuft’. Netop det gjorde Labour ved at trodse skeptikernes kritik af Corbyn
Det øjeblik, da Labours manifest blev lækket – og den folkelige støtte steg – var det øjeblik, hvor skyttegraven blev indtaget. Labours højrefløj søgte tilflugt i næste skyttegravsrække – man gav afkald på valgsejr og så frem til en ny ledelse efter et forventeligt, forsmædeligt nederlag. Det gik heller ikke så godt

Det øjeblik, da Labours manifest blev lækket – og den folkelige støtte steg – var det øjeblik, hvor skyttegraven blev indtaget. Labours højrefløj søgte tilflugt i næste skyttegravsrække – man gav afkald på valgsejr og så frem til en ny ledelse efter et forventeligt, forsmædeligt nederlag. Det gik heller ikke så godt

Alastair Grant

17. juni 2017

For at stoppe Jeremy Corbyn er den britiske elite nu parat til at opgive Brexit – først i den hårde udgave og siden helt og aldeles, hvis det ikke kan være anderledes. Det er logikken bag de manøvrer, smigrende floskler og skyldbekendelser, som vi ser politikere og journalister optræde med i disse dage. 

Og den logik giver glimrende mening. Det var planen, at resultatet af Brexit-afstemningen skulle have udløst thatcherisme i version 2.0 – selskabsskatter på irsk niveau, svækkelse af menneskerettighedslovgivning og et vedvarende modstykke til Falklandskrigen – denne gang blot med Bruxelles som den ydre fjende og alle modstandere af en hård Brexit som den indre.

Men med Corbyn som premierminister kan ingen variant af thatcherisme gennemføres og derfor den febrilske jagt på en ny retrætestrategi. De, som følte sig frastødt af Mays krasse nationalisme, vil nu se den stænket gavmildt til med en ny kompromisviljes parfume.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Mikael Velschow-Rasmussen
 • Henrik Leffers
 • Steffen Gliese
 • Curt Sørensen
 • Palle Yndal-Olsen
 • Torben K L Jensen
 • Anders Graae
 • Jørn Vilvig
 • Ole Henriksen
 • David Zennaro
 • Eva Schwanenflügel
 • Niels Nielsen
Mikael Velschow-Rasmussen, Henrik Leffers, Steffen Gliese, Curt Sørensen, Palle Yndal-Olsen, Torben K L Jensen, Anders Graae, Jørn Vilvig, Ole Henriksen, David Zennaro, Eva Schwanenflügel og Niels Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Virkelig interessant artikel, jeg håber den spår sandt om fremtiden.

Poul Solrart Sørensen, Steffen Gliese, Torben K L Jensen og Ole Henriksen anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

I England bliver det "in" at stemme og at stemme på Jeremy Corbyn med hans "Labour Pure"

Steffen Gliese

Mange har formodentlig undladt at stemme Corbyn, fordi de ikke troede, han havde en chance. De har nu fået demonstreret, at det har han - at de måske endog er årsagen til, at May vandt med et par tusind stemmer i udvalgte valgkredse.
Visse analytikere mener, at han måske bliver PM uden nyvalg og vil kunne gennemføre store dele af sin politik, fordi det simpelthen vil være døden for selv Tory-kandidater at stemme nej til mange af forslagene.

Eva Schwanenflügel og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar
Hans Jørn Storgaard Andersen

Hold da op, hvor Mason toner frem med lønlige håb og formodninger.
Og hvor jeg små klukler over de første ... betagende indlæg fra de håbefulde.

Marx har sat dig ved sit bord i British Library og fornyer sine digte værker.

Alt imens Macron viser vejen ad hvilken ...

Poul Solrart Sørensen

Man kan ikke leve på en opsummering af sine tanker heller ikke selvom man syntes, at det virker som sund fornuft, der skal være plads til aktivisme og handling. Da solvognen i sin tid uddelte gratis julegaver, så tror jeg ikke at det har været en opsummering af tanker der lå til grund, men et behov for at gøre noget nyt og anderledes, der kunne få folk ud af deres vanetænkning ..... noget frisk intelligent aktivisme, der først og fremmest netop aktivere tankerne - der kom et helt ny lys over den jul og julegaver som ikke vil blive helt glemt så længe der folk der behøver aktivisme for ikke at gå til i vores samfund - der vil i hvertfald gå nogen år...
- Sharnberg en aktivistisk socialist er fuldstændig så autentisk i dag som da han skrev sine digte - dybeste set ved vi godt at vanetænkning, som den vi så i "Borgen" og ser på Chistiansborg aldrig vil skabe forandringer, men blot administere, det som milliardærene mener kan tilkomme de 99% af befolkningen.
Den forandrende kraft,

folkelig magt og vælde,

fødes, lever og styrkes bedst blandt de uofficielle.

Den der ikke tør vælge ad hvilken vej han vil gå,

ender som sten i den trappe,

som de stærke træder på.

Det nye sker,

når den,

der er tiltænkt tilskuerens rolle,

begynder at blande sig!

Lur dem,

der ordrigt fortæller,

hvilken indflydelse, vi kan få,

hvis blot vi altid bøjer os for det, de vedtar,

vi ikke må!

Udsendt af 'uofficielle synspunkter' (1968-1995). Eftertryk ses gerne!

Læs mere om 'uofficielle synspunkter'
http://www.carlscharnbergsuofficiellefond.dk/uofficielle-synspunkter/dig...

Eva Schwanenflügel

Poul Solrart Sørensen, jeg er bange for det..
Macron lover så meget, men jeg tror ikke han har fat i arbejderne.

Hans Jørn Storgaard Andersen

Hvad mener du med "arbejderne", Eva Schwanenflügel?
Frankrig er et moderne samfund, der har nedlagt deres kulminer, stålværker og meget andet, der ikke forrentede sig.

Som vi har nedlagt Lindø-skibsværftet og omdannet til til at producere ting til grøn energi.

Macron har et problem med atomkraftværker, som bør omdannes til samme grønne energi. Som Tyskland er i gang med på grund af problemer med lagring af affald mv.

Det er lidt interessant, at Macron har fået næsten enevældig magt efter valget i går. Forhåbentlig lægger han sine lovforslag ud i Nationalforsamlingen og sikrer sig, at andre partier får mulighed for at være med til de kæmpereformer, han har annonceret i valgkampen.

Tænk hvis Macron havde været fra den yderste venstrefløj - så havde du og Poul næppe snakket om "the living death" - så ville de små røde flag med hammer & segl komme på gaden ;-)