Læsetid: 1 min.

Læser du bøger: Pia Kjærsgaard

Vi kan ikke tage vores frihed for givet, mener Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, som blev mindet om dette, da hun læste Kim Malthe-Bruuns breve fra Anden Verdenskrig
17. juni 2017

– Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Lige nu synes jeg, alle skulle læse om Luther og reformationen. Den protestantiske kirkes opståen for 500 år siden er en afgørende milepæl i fortællingen om Danmark og i forståelsen af vores samfund. Især i disse år, hvor udviklingen går stærkt og ikke altid i en positiv retning, er det vigtigt, at vi forstår vores historiske, kristne og kulturelle DNA.«

– Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»Kim Malthe-Bruuns breve fra Anden Verdenskrig og besættelsen har betydet meget for mig. Historien om den unge, danske frihedskæmper, der blev henrettet af tyskerne, har givet mig en stærk følelse af, at vi ikke kan tage vores frihed for givet. Den har også givet mig en dyb taknemmelighed over, at nogen – også i dag – sætter deres liv i fare for, at vi andre kan leve i et frit samfund.«

– Hvad er den værste bog, du har læst?

»Den værste bog har jeg heldigvis ikke læst endnu. Jeg har ikke meget tid til at læse bøger, så jeg er omhyggelig i at vælge de bøger ud, jeg tager med mig på ferie.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu