Læsetid: 4 min.

Har mafiabossen ret til en værdig død?

Italiens højesteret har vurderet, at mafiabossen Totò Riina kan få lov til at dø i husarrest, hvis den fortsatte isolationsfængsling forværrer hans tilstand. Men det har ført til protester, for Riina er stadig Cosa Nostras leder og har aldrig angret sine forbrydelser
17. juni 2017

Har en mafiaboss med mange liv på samvittigheden også krav på en værdig død? Det spørgsmål er blevet aktuelt, efter at Italiens højesteret forleden i en kendelse vurderede, at den sicilianske mafias formodede leder, Totò Riina, godt kan få lov at dø i hjembyen Corleone.

Riina blev arresteret i 1993 og er idømt adskillige livstidsstraffe for at have givet ordre til mord i hundredvis. Men nu er den 86-årige Riina så syg, at fængslingen krænker hans ret til livsforlængende behandling, hævder hans advokat, Luca Cianferoni:

»Den fortsatte fængsling vækker ingen ofre til live,« siger Cianferoni til tv-stationen La7 og påpeger, at »en civiliseret stat ikke har brug for at lade en stakkels, gammel mand rådne op i fængslet«.

Det har højesteret altså givet ham medhold i. Men spørgsmålet er, om Riina trods kræft og dårligt hjerte stadig udgør en trussel mod det italienske samfund. Det skal fængselsstyrelsen afgøre den 7. juli. Muligheden for at Riina kan ende sine dage i husarrest har dog ført til voldsomme protester fra politi, dommere, politikere og sammenslutninger for mafiaens ofre.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu