Læsetid: 5 min.

Martin Kongstad: Jeg er desværre ikke så kedelig, at jeg har en madpolitisk kæphest

Han synes, at det er tåbeligt at spise grøntsager fra den anden side af jordkloden, og hans mest venstreorienterede madoplevelse var, da et barn sked på bordet midt under en middag i et fritidskollektiv. Denne uges røde madøre er forfatter og madanmelder Martin Kongstad
10. juni 2017

Fra 1-10 hvor venstreorienteret er du?

»Jeg foretrækker at betegne mig konservativ anarkist, men jeg har stemt på Johanne Schmidt-Nielsen flere gange, så jeg er vel 7.«

Fra 1-10 hvor madglad er du?

»Jeg er madanmelder, laver meget mad selv og er ved at skrive en roman om en Michelinkok, så det er vel 10.«

Hvad er din mest venstreorienterede madoplevelse?

»Da jeg var barn, spiste vi hver tirsdag i The-huset, et slags medborgerhus i Kartoffelrækkerne, og det var mikro-makro mad, som blev ved at vokse i munden.«

»En anden venstreorienteret madoplevelse fik jeg på Kibo, et fritidskollektiv oppe i Hald. Vi sad en større flok og spiste aftensmad, da et barn på to år kravlede op på bordet og gav sig til at skide. Jeg var ti år og allerede lidt fin på den. Barnets far tog ikke knægten ned fra bordet, men sagde: ’Hvor er det bare flot, Benjamin!’«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer