Læsetid: 7 min.

Racismen lever i italiensk fodbold

En ghanesisk midtbanespiller, der forfølges med abelyde. En forsvarer fra Juventus, der kaldes en skide marokkaner. En forbundsformand, der taler om, at farvede spillere æder bananer
Mario Balotelli er blandt de spillere i italiensk fodbold, der har måttet lægge øre til racistiske ytringer. ’Der findes ingen sorte italienere,’ sang modstanderholdenes fans, da han spillede for først Inter og siden Milan.

Mario Balotelli er blandt de spillere i italiensk fodbold, der har måttet lægge øre til racistiske ytringer. ’Der findes ingen sorte italienere,’ sang modstanderholdenes fans, da han spillede for først Inter og siden Milan.

Marco Vasini

24. juni 2017

En søndag i begyndelsen af maj blev der igen kastet skam over italiensk fodbold.

Denne gang var skuepladsen Stadio Sant’Elia i Cagliari på øen Sardinien ud for Italiens vestkyst. Her var bundholdet Pescara på besøg i sæsonens femtesidste runde til en kamp, der var mere eller mindre blottet for sportslig relevans. Pescara havde for længst sat kursen mod nedrykning til den næstbedste række, og Cagliari lå og vuggede midt i tabellen uden chance for at blive involveret i hverken top- eller bundstrid.

Men det er heller ikke det sportslige, som kampen vil gå over i historien for. I stedet vil den blive husket for de begivenheder, som fandt sted under og efter kampen – og som centrerede sig om den ghanesiske midtbanespiller Sulley Muntari.

Balladen begyndte i første halvleg, da Muntari blev opmærksom på, at en sektion af hjemmeholdets fans konsekvent råbte abelyde efter ham. Som reaktion gik han over til de pågældende fans i pausen og forsøgte at komme i dialog med dem. Blandt andet gav han sin spillertrøje til en lille dreng, der havde forfulgt ham med abelyde, mens drengens forældre stod lige ved siden af.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • ingemaje lange
ingemaje lange anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu