Læsetid: 6 min.

Roger Federer ville kunne spille tennis i jakkesæt uden at gøre det beskidt

Roger Federer fylder snart 36 år. Han kunne have stoppet tenniskarrieren for længst, men runder snart 20 år på topplan. Nu venter den prestigefyldte Wimbledon-turnering. Hvis han vinder, vil han være den mest vindende i turneringen nogensinde. Det utrolige comeback til toppen understreger Roger Federers status som tennissportens mr. Perfect
Roger Federer er en eminent tennisspiller, men ud over det er han gift med den tidligere tennisspiller Mirka Vavrinec. De har fire børn, to sæt tvillinger, hvilket sætter hans status som overmenneske på spidsen. Kan man klare det, kan man klare alt, og det har han gjort; han har sat et utal af rekorder inden for tennis og vundet alt, hvad der kan vindes.

Roger Federer er en eminent tennisspiller, men ud over det er han gift med den tidligere tennisspiller Mirka Vavrinec. De har fire børn, to sæt tvillinger, hvilket sætter hans status som overmenneske på spidsen. Kan man klare det, kan man klare alt, og det har han gjort; han har sat et utal af rekorder inden for tennis og vundet alt, hvad der kan vindes.

Peter Klaunzer

1. juli 2017

Han blev liggende og græmmede sig med hovedet ned mod det grønne græs. Roger Federer – tennissportens mest elegante spiller – var faldet. Midt i en ellers fremragende duel gav hans venstre ben efter, og han røg i græsset på Wimbledons Centre Court. Han var rystet.

Der var spillet tre timer af Wimbledon-semifinalen 2016 mellem Roger Federer og Milos Raonic, og selvom kampen stadig var helt åben i femte og afgørende sæt, skete der noget i øjeblikket, hvor schweizeren mistede herredømmet over sin egen krop. Den slags episoder sker ofte i tennis, men aldrig for Federer, og han endte med at tabe kampen til Raonic og ryge ud af den turnering, der har betydet så meget for ham.

Det blev Roger Federers sidste kamp i 2016. Han meddelte få dage senere, at han ville holde pause resten af året og dermed gå glip af OL i Brasilien samt Grand Slam-turneringen US Open i New York – for første gang i dette årtusinde. Han fyldte 35 år samme år, og det lignede begyndelsen på enden for den bedste tennisspiller, verden har set.

Men sådan gik det ikke.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jørgen Schouboe

Davidsen har ikke helt ret i sin gode fortælling om Roger Federer. Den velspillende veteran behøver TO titler blot for at tangere rekorden i Wimbledon.
Skulle Roger Federer spille og kæmpe sig frem til sin 8. titel (trods en grøn plet eller to undervejs?!), bliver han kun den NÆSTmest vindende singlespiller i Wimbledon-historien. Martina Navratilova vandt 9 - NI (2 i 1970'erne, 6 i træk i 80'erne samt 1 i 1990). Todd Woodbridge har for resten også vundet 9 Wimbledon-titler - i herredouble.

Lars Bo Jensen

Så kan man mindes hans modsætning, Boris Becker, som ikke kunne spille et parti i Wimbledon uden at få grønne pletter på tøjet, men trods alt fik en stor karriere.

Anders Sørensen

@Lars Bo Jensen, haha, ja. Boris Becker gjorde det nærmest til sit varemærke at kaste sig på banen i det mindste et par gange i løbet af en kamp.

Det var så også en anden tid, hvor serve and volley var langt mere udbredt. Den type spiller er vel reelt uddød.