Læsetid 9 min.

Derfor slog vi op: Vi stod en aften og skreg og skreg ad hinanden i en time

Sophie Amaile Fälling og Bror Lehn Halberg nåede at slå op ’500 gange’, før de gik fra hinanden for sidste gang
Sophie Amaile Fälling og Bror Lehn Halberg nåede at slå op ’500 gange’, før de gik fra hinanden for sidste gang
Privatfoto fra 2012.
15. juli 2017

Sophie Amalie

– Hvad var det, ved Bror du faldt for?

»Han var helt vildt sød. Det er selvfølgelig en ting, som drenge ikke gider høre om sig selv. Jeg havde det ikke så godt på det tidspunkt. Jeg var lige kommet ud af et forhold med en ekskæreste, og bruddet havde været vildt hårdt og varet i næsten et år. Jeg var også stoppet med at se min far, så jeg var lidt rundt på gulvet. Men han var opmærksom og passede på mig. Bror var bare helt stabil, da han kom ind i mit liv.«

– Hvad elskede du hos Bror?

»Jeg elskede, hvordan han var der for mig, og jeg elskede hans umiddelbarhed. Ting blev ikke gjort komplicerede. Bror havde også ting med sin familie, han ikke kunne finde ud af, så på den måde stod vi meget i samme situation. Det var nemt at tale med ham, fordi han nemt kunne forstå, hvad jeg mente.«

– Hvad irriterede dig mest ved Bror?

»Når han aflyste eller lavede om på aftaler. I begyndelsen gjorde han det ikke så tit, men han havde en periode, hvor alting var noget rod for ham. Hans arbejde, bopæl, skole fungerede ikke. Jeg blev sindssygt ked af det. For jeg havde det også selv rodet, jeg havde brug for meget struktur for bare at holde sammen på mig selv. Det var to tog, der bare ramte hinanden og kollapsede, for hans kaos var rent kaos, og mit kaos blev pakket ind i struktur og planer og tidspunkter.«

– Hvad er den bedste oplevelse, I havde sammen?

»Der var en aften, hvor vi havde været i byen og drukket sindssygt mange ’gulddamer’, så vi var godt fulde. Vi gik hele vejen fra Nørrebros Runddel til Vesterbrogade, og hele den gåtur var god. Bror friede til mig på gåturen, og vi havde det sjovt. Det var så åndssvagt, at han friede til mig. Jeg tror faktisk, at jeg sagde ja, men jeg mente det ikke. Det tror jeg heller ikke, han gjorde.«

– Hvad er den værste oplevelse, I havde sammen?

»Vi havde to måneder, fra jeg slog op første gang, hvor vi blev kærester igen og slog op igen 500 gange, og i de måneder var det slet ikke særlig godt. Vi stod en aften på Kultorvet i København og råbte og skreg ad hinanden i en time. Når jeg tænker tilbage, var det så pinligt, og jeg kan ikke engang huske, hvad vi skændtes om«.

– Hvordan vil du beskrive jeres sexliv?

»Jamen ... Det var godt. Det var faktisk godt fra start til slut. Jeg tror, vi passede til hinanden seksuelt. Vi havde de samme grænser. Vi kendte hinanden sindssygt godt. Men det er meget underligt at tænke på, for når jeg ser ham i dag, har jeg fuldstændig fortrængt, at vi har haft sex med hinanden.«

– Hvornår begyndte det at gå galt?

»Jeg fandt ud af, at jeg stadig ikke var kommet mig over min ekskæreste før Bror. Så det betød, at jeg var Bror utro, inden vi slog op, hvilket jeg selvfølgelig ikke er stolt af. Men han tilgav mig, og så var det, vi prøvede igen. Og ja, der gik det op for mig, at det ikke skulle være os mere. Det var noget, der kom langsomt, og så tror jeg, at når man indser noget, så står det pludseligt soleklart for en i et magisk øjeblik, og så var der ikke nogen vej tilbage. Og så ville jeg ikke holde Bror for nar eller prøve at fikse det.«

– Hvordan sluttede det?

»Den dag vi slog op for første gang, som jeg ser som den officielle gang, kom jeg hjem til Bror og sagde til ham, at han skulle sætte sig ned. Og så sagde jeg, at jeg ikke syntes, vi skulle være kærester mere. Det var ikke, fordi der var noget dramatisk efter det, men vi talte om det. Han var ked af det og spurgte, om jeg havde været sammen med en anden, og så gik jeg. Jeg fortalte ham først senere, at jeg havde været sammen med en anden.«

– Hvad gjorde du, da forholdet begyndte at gå galt?

»Jeg afsluttede det ret hurtigt, så jeg gik ikke flere måneder og tænkte. Men jeg lukkede mere af og blev mindre interesseret i ham.«

– Hvad gjorde Bror, da forholdet begyndte at gå galt?

»Han kunne godt mærke det, og han spurgte ind til det nogle gange. Så da jeg sagde, at jeg slog op, kom det ikke som verdens største overraskelse for ham.«

– Kunne forholdet være reddet?

»Nej, det kunne det ikke. Nu er vi blevet enige om, at vi i virkeligheden aldrig skulle være blevet kærester, men gode venner, som vi er nu, og sådan har Bror det også. Det var godt for os begge to, at vi stoppede med at være kærester.«

– Savner du nogle gange at være kærester med Bror?

»Nej, det gør jeg ikke. For jeg har det forhold til Bror nu, som jeg allerhelst vil have, og det er, at vi er gode venner, som drikker en øl eller en kop kaffe og går i byen sammen. Og Bror og hans kæreste er gode venner med min lillebror, så det er præcis, som jeg vil have ham. Jeg tænker aldrig tilbage på, hvordan det var med at være kærester med Bror.«

– Er det helt utænkeligt, at I kunne finde sammen igen?

»Ja, det er fuldstændig utænkeligt. Det kommer aldrig til at ske.«

– Når du tænker tilbage, er der så noget, du ville gøre om?

»Ja, selvfølgelig ville jeg ønske, at jeg ikke havde været ham utro. Det er helt klart en ting, som jeg er rigtig ked af, at jeg har gjort i mit liv.«

– Hvad har du lært af forholdet med Bror?

»Jeg har i hvert fald lært noget om, hvor meget det kan betyde at være der for en anden. Og jeg har lært noget af at se Bror komme op at stå igen. Han har lært mig, at alting kan være rodet, men at man godt kan fikse ting og få styr på det.«

Sophie Amalie Fälling og Bror Lehn Halberg mødte hinanden i køen til natklubben Rust i København i 2012. Dagen efter inviterede Anne Sophie på pizza, og fra da var de kærester i et år. De har begge fået nye kærester efterfølgende, og ses i dag som venner.

Hvad sker der, når kærligheden forsvinder? Information søger ekskærester, der har lyst til at fortælle, hvad de forelskede sig i hos hinanden, og hvorfor forholdet ikke varede ved.

Har du og din ekskæreste lyst til at fortælle, så skriv til modernetider@information.dk

Bror

– Hvad var det, ved Sophie Amalie du faldt for?

»I tiden omkring vi blev kærester, gymnasietiden, var der var en mainstreamkultur, som hun faldt totalt uden for. Hun var 100 procent sig selv, lidt drengepiget på en charmerende måde, og så havde hun et drive og en selvstændighed, jeg ikke så hos andre.«

– Hvad elskede du hos Sophie Amalie?

»Først og fremmest var det de samme ting, som jeg faldt for ­– drivet og selvstændigheden. Jeg elskede, at hun var et super imødekommende menneske, sød, nysgerrig og behagelig at være sammen med. Det var en periode, hvor jeg var blevet smidt ud af gymnasiet, og jeg havde svært ved at finde mit standpunkt. Hvad jeg gerne ville med livet. Jeg sumpede rundt uden vej i livet. Så ud over at have det sjovt var der også en drivkraft i, at vi begge to gik igennem nogle svære ting. Personlige ting, som vi var gode til at tale om. Og vi var gode til at bruge hinanden som støtte.«

– Hvad irriterede dig mest ved Sophie Amalie?

»Hun var meget stædig. Og så havde hun en saying om, at hun altid har ret. Det havde hun ikke altid, men næsten altid. Faktisk desværre næsten altid. Hun kunne være firkantet og stædig, og det irriterede mig, fordi jeg selv var stædig.«

– Hvad er den bedste oplevelse, I havde sammen?

»Som den eneste nogensinde holdt hun et kæmpe surpriseparty for mig, hvor alle mine venner var med. Det er nok noget af det sødeste, nogen nogensinde har gjort for mig. Det var på min fødselsdag, og i en periode hvor tingene var op ad bakke i mit liv. Hun havde sagt, at vi skulle ud at spise, men at vi lige skulle forbi hendes forældre først. Og hendes forældre var praktisk talt som familie for mig, så det var ikke mærkeligt. Da jeg kom ind ad døren, havde hun formået at samle alle mine bedste venner, også folk hun ikke selv kendte, og det gjorde et stort indtryk på mig.«

– Hvad er den værste oplevelse, I havde sammen?

»Det må være en periode, vi havde, hvor vi var ved at gå fra hinanden. Vi udviklede en tendens til at råbe vanvittigt meget ad hinanden, så det var decideret ubehageligt. Vi stod på Fuglebakken Station og råbte hovederne af hinanden. Det blev rigtig slemt og rigtig grimt. Jeg har fortrængt, hvad vi råbte, men det var vores stædighed, der kom på tværs. Vi ville have ret, og der blev råbt mange hadefulde ting om, hvor dumme hinanden var. Til sidst råbte man bare for at råbe.«

– Hvordan vil du beskrive jeres sexliv?

»Det var godt. Vi var forbundet. Det var meget kærligt. I de perioder, hvor vi var sure på hinanden, kunne der være en følelse af forbundenhed og kærlighed – men af sørgelig karakter.«

–  Hvornår begyndte det at gå galt?

»Da vi nåede et punkt, hvor vores forhold ikke kunne klare mere konflikt. Efter alle de mange skænderier blev vi sure på hinanden over petitesser, f.eks. om vi skulle mødes klokken to eller tre. Eller hvem der tog opvasken.«

– Hvordan sluttede det?

»Det sluttede mange gange. Men det sluttede med et brag, før vi blev enige om at være venner. Den første gang var ønsket fra hendes side, og det kom meget uventet for mig. Vi skændtes ikke, det var mere et emotionelt brag.«

– Hvad gjorde du, da forholdet begyndte at gå galt?

»Jeg havde ingen anelse om det første gang, men de efterfølgende gange havde jeg set det komme. Jeg havde en mavefornemmelse, der sagde, at noget var galt, uden jeg vidste, hvad det var.«

– Hvad gjorde Sophie Amalie, da forholdet begyndte at gå galt?

»Det bundede i, at den åbenhed, vi havde, ændrede sig til, at hun blev mere lukket og fjern. Når man kender hinanden så godt, så lægger man meget hurtigt mærke til det, når personen ændrer karakter.«

– Kunne forholdet være reddet?

»Det tror jeg ikke. Vi prøvede flere gange, men det endte med at gå galt hver gang. Så vi nåede til et punkt, hvor jeg måtte sige nej. Måske, det er svært at sige, men jeg tvivler på det. Hvis vi skulle have reddet det, skulle vi være begyndt helt forfra og forsøgt at lægge alt det, vi havde været igennem, bag os. Og det havde været en udfordring.«

– Savner du nogle gange at være kærester med Sophie Amalie?

»Nej, faktisk ikke. Vi har snakket om, at vi nok bare skulle have været bedste venner og ikke kærester. Jeg fortryder ikke, vi var kærester, men jeg er så glad for venskabet nu, at jeg ikke savner det.«

– Er det helt utænkeligt at I kunne finde sammen igen?

»Ja.«

– Når du tænker tilbage, er der så noget, du ville gøre om?

»Jeg ville ønske, at jeg var mere moden. Vi var ikke så gamle, men jeg ville lade være med at gå så meget op i de små detaljer og sætte mere pris på det, vi havde. Og jeg tror, at hvis jeg fra hendes synspunkt skulle lave noget om, så ville jeg have mere styr på mit liv, for det gik mere ud over hende, end jeg regnede med.«

– Hvad har du lært af forholdet med Sophie Amalie?

»At det godt kan lykkes at forblive gode venner med sin ekskæreste og rent faktisk få et meget stærkt venskab. Det er jeg glad for, for tidligere havde jeg ikke troet, det kunne lykkes. Og at man altid gerne vil redde sit forhold, men at man kan ende med at trække det ud så længe, at det gør mere skade end gavn.«

Derfor slog vi op

Vi dykker ned i kærlighedens anatomi og helt derind, hvor det gør ondt. Ekskærester fortæller, hvad de forelskede sig i, og hvorfor de alligevel endte med at gå fra hinanden.

Har du og din ekskæreste lyst til at fortælle, så skriv til modernetider@information.dk

Seneste artikler

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Få adgang til hele artiklen og uafhængig kvalitetsjournalistik.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Forsiden lige nu

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu