Læsetid: 2 min.

En forening i Danmark: ’I dag sker der ikke så meget herude i vores område’

Det bliver sværere at holde gang i de små foreninger i Danmark, mener Jens Peder Kristiansen, formand for Frøbjerg Gymnastikforening på Fyn. ’Førhen gik man til gymnastik, hvis det var det, der var i den lokale gymnastiksal. I dag kører forældre deres børn langt, så de kan gå til det, de gerne vil.’
29. juli 2017

Frøbjerg Gymnastikforening på Fyn

Jens Peder Kristiansen, formand

»Foreningen er fra 1885. Det var vistnok en skolelærer, som i sin tid tog initiativ til at oprette den, og så har der været gymnastik lige siden. Senere kom der håndhold og fodbold. I gamle dage havde foreningen en gymnastiksal oppe på Frøbjerg Bavnehøj. Det var en af de første haller på fyn, og når der var håndbold deroppe, så kom de jo fra hele fyn. Der blev også holdt folkemøder og grundlovsfester. Foreningen har nok ikke den samme betydning i dag. Men vi arbejder på det.«

»Jeg har altid været aktiv. Siden min barndom har jeg boet lige ved siden af skolen og fodboldbanen, og vi kom der altid. Min mor var aktiv både til gymnastik og i bestyrelsen, og min far var med i støtteforeningen. Man er med i en forening, fordi man gerne vil gøre noget for det sted, man bor. Men jeg er også med, fordi jeg altid har boet så tæt på.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu