Læsetid: 6 min.

Fortidens mestre hjælper nutidens stjerner

Flere af Wimbledons topspillere har i løbet af 2017 tilknyttet nye trænere, der alle er tidligere verdensklassespillere. Senest har den detroniserede verdensetter Novak Djokovic lokket legenden André Agassi ud af sit tenniseksil og tilknyttet ham som rådgiver
Den tidligere nummer-et på verdensranglisten André Agassi (t.h.) er nyeste navn i rækken af forhenværende stjerner, der træner nye stjerner. Agassi har tilmed valgt at rådgive serbiske Novak Djokovic uden at få penge for det.

Den tidligere nummer-et på verdensranglisten André Agassi (t.h.) er nyeste navn i rækken af forhenværende stjerner, der træner nye stjerner. Agassi har tilmed valgt at rådgive serbiske Novak Djokovic uden at få penge for det.

Peter Klaunzer

15. juli 2017

»Jeg hader tennis.«

Da tennisikonet André Agassi offentliggjorde sin selvbiografi Open i 2009, var det med markante udmeldinger om sit forhold til sporten. I løbet af sin barndom var han blevet presset og pacet af sin far, i så høj grad at han i en stor del af sin karriere slet ikke brød sig om at konkurrere i den sport, han dyrkede som professionel.

Det ændrede sig imidlertid mod slutningen af hans karriere, hvor han genfandt passionen. Men efter han stoppede som aktiv i 2006, har han ikke været en del af tennisverdenen som andet end ambassadør for sporten eller gæst ved store turneringer.

Indtil i år.

For ni år efter sin sidste optræden ved Wimbledon som aktiv, har Agassi i år været en del af turneringen – nu som træner for serbiske Novak Djokovic, der gik ind til turneringen som nummer fire i verden.

Det har vakt opsigt, at Agassi er tilbage i gamet, men samtidig er det en fortsættelse af den tendens, der gennem længere tid har præget tennissporten på herreside: Tidligere topspillere bliver høj grad benyttet som trænere og mentorer for den nuværende elite.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu