Kommentar
Læsetid: 2 min.

Højtryk

Pind og Ulven og det store kageflop.
Moderne Tider
8. juli 2017

Pind og Ulven

 Tirsdag spottede en mand ved navn Henrik en ulv med otte hvalpe i en skov i Vestjylland. Og det gjorde ham nervøs. Miljøstyrelsen har godt nok sagt, at danskerne ikke skal være bange for ulve, men dén køber Henrik ikke. For hvad med »familier med børn, der færdes i statens skove for at samle svampe og hygge sig«, som han sagde til Berlingske.

De ubekymrede tider hvor stolte jyder kom i TV Avisen for at fremvise aftryk i baghaven, der muligvis kunne være ulvespor, er borte. Ulve- frygten er her.

Søren Pind bakkede Henrik op.

»Den form for rovdyr i fri natur i Danmark er long gone,« mente uddannelses- og forskningsministeren.

Og nu vil DF – som kender en bekymring i folkedybet, når de ser én – helt udrydde ulvene, for som par- tiets miljøordfører siger: »Det kan give konflikter.«

Alle vi naive humanister, der i 90’erne drømte om et multi-zoologisk samfund, kan godt pakke sammen. Ulvestemningen er vendt.

Det store kageflop

DR skød papegøjen, da de opfandt Den Store Bagedyst, hvor bageglade amatører laver scones og flødeboller i et alt for varmt partytelt. Programmet slog seerrekorder, blev genstand for kønskritiske analyser, og alle elskede Mette Blomsterberg for hendes småliderlige og lidt tourettesagtige tilgang til kagebedømmelserne – hvem husker ikke sætningen: »Jeg mærker lidt gummikonsistens på raketten.«

Nu svarer TV 2 igen med et spritnyt tv-koncept, der skal udkonkurrere Bagedysten. Programmet hedder Sukkertoppen og går ud på, at Danmarks bageelite skal dyste mod hinanden i forskellige kagediscipliner.

Værten kender du allerede. Det er nemlig Mette Blomsterberg, som TV 2 har været snu at kuppe. På den måde undergraver de Bagedysten på DR maksimalt.

Det kan ligne en genistreg og opskriften på en sikker succes, men Information spår som de første Sukkertoppen til at blive et kæmpe flop. Ingen gider se professionelle konditorer bage. Hvor er dramaet, hvis alle kan temperere en chokolade, lave karamelgitre og rulle 27 smørlag i en croissant.

Seerne vil se amatører, der græder sig gennem bøssekager, cremer, der skiller, og tunge barndomsmin- der, som pludseligt bliver vakt under pres. Tidsånden er, at faglighed er en dybt overvurderet kompetence. Det er simpelthen for kedeligt at sætte folk til at lave det, de er gode til.

Derfor kan Allan Simonsen gå videre i Vild med Dans, Esben Lunde være minister og Morten Nørgaard vinde X Factor.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Angående ulve, så ved de simpelt hen ikke, hvad de taler om, og gider åbenbart ikke at sætte sig ind i emnet. Ulve er simpelt hen sky, og holder sig helt borte fra mennesker.

Begge mine opholdslande har ulve, og der er 1-2 ulve-familier ganske tæt på det ene af mine boliger, der er i et meget lavt befolket naturområde. Og trods jeg motionerer hver morgen i naturen, når jeg er hjemme, har jeg aldrig set en ulv.

Til gengæld så jeg for, nogle år siden, en stor los 3 dage i træk på samme sted, hvor den hver gang stod og så på en lille flok rådyr på blot 35 meters afstand. Lodsen er nok det mest sky dyr, men den var faktisk ganske uinteresseret i mig.

Angående ulve, så blev der dræbt en kvindelig dyrepasser i en svensk dyrepark for nogle år siden. Hun havde overtrådt nogle af parkens forbud, og havde selv bragt sig i fare. Bortset fra dette blev en ældre kvinde (formentlig) dræbt af ulve i 1992 i et øde bjergområde i det østligste Rumænien. Og det er hvad man kan finde omkring ulveangreb på mennesker i nyere tid.

Til gengæld er der flere eksempler på, at ulve går på mindre husdyr - f.eks. hunde og får.

Eva Schwanenflügel og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Dette ulvehysteri er fuldstændig ude af propertioner. Som Gert Romme skriver, er ulve meget sky dyr, og ses sjældent i menneskers sfære. Der er gjort rigtig gode erfaringer med de såkaldte ulvehegn i Tyskland, Østrig, Schweiz, og flere steder i Østeuropa, hvor kvæg og får ikke længere angribes. Noget WWF, Verdensnaturforeningen, har iværksat, med støtte fra sponsorer som mig.
Kan huske der også var fortalere for at skyde havørne, da de vendte tilbage til Danmark, med argumenter om at de nok ville angribe løsgående hunde, når man nu gik sig en hyggelig tur ude i den vilde natur.. Faktum er, at mange vild- og tamdyr faktisk bliver angrebet af netop - løsgående hunde.
Flere gange i forsommeren har vi oplevet tyre/køer, der har trampet folk ned.
I et tilfælde var en mand løbet ind over en mark med græssende køer med sin hund. Det brød køerne sig på ingen måde om, så de trampede manden og hunden til plukfisk.
Vi må derfor hellere forbyde løsgående kvæg- eller hvad?
Der har også været tilfælde af rugende fugle der har angrebet motionister. Lad os skyde dem.
I vores alle sammens dyrehaver er der tilfælde, hvor kronhjorte angriber mennesker. Lad os skyde dem, synes l ikke?
Men tænk lige på, at i alle disse tilfælde er det mennesker der har invaderet dyrenes territorier med deres ubetænksomhed.
Vi burde have naturbetænksomhed på skoleskemaet.